Bifipro®-installatie

Holland Water stelt naleving toekomstige eisen Biocoden-wetgeving veilig

Gepubliceerd: 09 juni 2015

Bifipro®-installatie voldoet nu al aan nieuwe Europese eisen

Via een overeenkomst met het Engelse bedrijf ProEconomy, leverancier van koper- en zilverionisatiesystemen, heeft Holland Water in één klap de naleving van al zijn vereisten in relatie tot de Europese wetgeving zeker gesteld. Per 1 september aanstaande moet namelijk elk bedrijf dat een biocide op de markt brengt, aan de inspectie kunnen aantonen dat de leverancier van de actieve stof (bij Holland Water zijn dat koper en zilver) op een lijst van
‘goedgekeurde leveranciers’ staat, de zogeheten Artikel 95 lijst. Voor koper was dat al een feit voor Holland Water. Door de overeenkomst met de Engelsen omtrent zilver voldoet Holland Water nu volledig aan alle eisen van de nieuwe EU Biocidenverordening 528/2012. Behalve dat de koper- en zilverionisatie leveranciers hieraan moeten voldoen, geldt één en ander binnenkort bijvoorbeeld ook voor leveranciers van anodische oxidatie- en ozonsystemen.

Het Bifipro®-systeem tegen Legionellabesmetting van Holland Water voldoet al jaren aan de Nederlandse regels. Inmiddels is het systeem op meer dan 300 locaties in Nederland, België en Italië operationeel. “Maar wij zijn het uiteraard aan onze stand verplicht om ervoor te zorgen dat we ook aan de nieuwe Europese eisen voldoen”, zegt directeur Peter van der Linde van Holland Water. “Hierdoor kan de plaatsing van Bifipro®-systemen onverminderd worden gegarandeerd en bieden we onze relaties volledige zekerheid. Wij hebben een trouw en tevreden klantenbestand dat onder geen beding meer wil worden geconfronteerd met de zorgen, kosten en gevaren van de ontwikkeling van biofilm en/of Legionellabesmetting in waterleidingsystemen.”

Reputatie Bifipro®-installatie

“We hebben in ProEconomy onze gelijke gevonden en kunnen met de nu gesloten overeenkomst ook kennis en kosten delen en daarmee nog scherper de toon in Europa zetten”, aldus Van der Linde. “De waarde van deze deal moet niet worden onderschat en de strekking reikt ver. We hebben de toekomst van ons product Bifipro® veiliggesteld en onze klanten en toekomstige opdrachtgevers zijn verzekerd van het feit dat we vanaf vandaag al volledig voldoen aan de eisen die op 1 september 2015 voor ons bedrijf realiteit worden.”

Holland Water is uiteraard verheugd over de samenwerking met ProEconomy. “Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie in het Verenigd Koninkrijk en heeft net als wij een bewezen track record van hoge kwaliteit en hoge klanttevredenheid”, zegt Peter van der Linde. “ProEconomy werkt met vergelijkbare technische principes die wat ons betreft garant staan voor het succesvol bestrijden van biofilm, Legionella en andere bacteriën.”

Guido van Loon - Wonen.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.