Lekkages opsporen

Polygon spoort lekkages non-destructief op, zonder onnodig hak- en breekwerk. Onze jarenlange kennis en ervaring helpen de lekkage snel op te sporen.

Geplaatst door: Polygon

Lekdetectie

Of u nu te maken heeft met een lekkende waterleiding of een daklekkage, wij helpen u graag. Polygon heeft specialisten in dienst die een volledig onderzoek uitvoeren om de lekkage nauwkeurig te lokaliseren met behulp van de nieuwste apparatuur en technieken. Polygon heeft een slagingspercentage van 95% bij het eerste onderzoek.

Omdat Polygon middels onderstaande technieken de lekkage nauwkeurig kan opsporen, hoeft er maar een kleine opening gemaakt te worden voor reparatie van een waterleiding of afvoer. Hierdoor kunt u kosten besparen en blijven de naastliggende gedeeltes vrij van schade. Zo helpen wij mee aan het behoud van uw appartement.

Bij een lekkage is het altijd van groot belang dat er snel wordt ingegrepen, want uit een lekkage van 0,5 mm kan al 20 liter water per uur wegstromen. Wordt er niet snel ingegrepen, dan kan er naast waterschade ook roestvorming, schimmel of aantasting van de constructie ontstaan. Een lekkage is al vervelend genoeg, dus onderneem snel actie om gevolgschade te beperken.

Opsporingstechnieken

Om de exacte oorzaak van zowel grote als kleine lekkages te achterhalen voeren de technici van Polygon een uitgebreid onderzoek uit, waarbij altijd meerdere opsporingstechnieken worden ingezet. Op die manier kunnen bepaalde oorzaken uitgesloten worden en kan er heel precies aangegeven worden waar de lekkage zich bevindt

Akoestisch
Met een akoestische meting, ofwel geluidsmeting, luisteren we naar mogelijke afwijkende geluiden in leidingen. Deze methode werkt bij hoofdleidingen, waterleidingen (warm en koud water) en verwarmingsbuizen. Het is de meest gebruikte manier om een lekkage op te sporen.

Endoscopie
Dit is een bijzonder nuttige techniek, omdat we met de mini camera op plaatsen kunnen komen die normaal gesproken zonder hak- en breekwerk niet toegankelijk zijn. We gebruiken deze methode voor het opsporen van vochtproblemen in spouwmuren, ondervloeren en onder douchebakken.

Thermografie
Met behulp van een camera met infrarood zien we een waterlekkage in verwarmingsbuizen snel. Dat geldt ook voor warmteverlies en lekkages in platte, geïsoleerde daken. Lees hier meer over thermografie.

Traceergas
Soms is een lekkage in de waterleiding heel klein. Dan laten we een veilig gas in de leiding stromen. Zo kunnen we een lekkage vinden die op andere manieren niet op te sporen is.

Na het opsporen van de lekkage

Onze specialisten stellen na hun werkzaamheden een volledige rapportage op waarin hun werkzaamheden en conclusies staan beschreven. Hierin kunnen zij een advies geven om schadebeperkende maatregelen te nemen. Op basis van de rapportage kan een verzekering of andere opdrachtgever bepalen wat de vervolgstappen zijn om de lekkage definitief op te lossen. Polygon heeft specialisten in dienst die de schade professioneel kunnen herstellen.

Kosten lekdetectie
De kosten die u zelf betaald voor een lekdetectie zijn afhankelijk van uw verzekering.

Hier kunt u direct een lekdetectie aanvragen of vrijblijvend met vragen terecht.

Bedrijvengids Geplaatst door
Polygon

Polygon

J. Keplerweg 4, 2408 AC  Alphen aan den Rijn

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.