Meer ruimte, minder geluidsoverlast

In gesprek met Oscar Brouwers, verkoopadviseur bij Metalura over een speciaal balkonbeglazingsproject in een appartementencomplex in Huizen over de plaatsing van balkonbeglazing. Het resultaat is een mooie balkonkamer en minder geluidsoverlast.

Geplaatst door: Metalura

Een speciaal balkonbeglazingsproject

Oscar Brouwers, verkoopadviseur bij Metalura vertelt over een speciaal balkonbeglazingsproject in een appartementencomplex in Huizen.

“Mevrouw De Hollander is een van de eerste bewoners van het appartementencomplex, die voor balkonbeglazing heeft gekozen. Verdiepingshoog, waardoor er echt een comfortabele balkonkamer is ontstaan, waar ze het hele jaar plezier van zal hebben, ongeacht de seizoenen en de weersomstandigheden."

Balkonbeglazing op maat

"Dit balkonbeglazingsproject is echt maatwerk geweest, omdat er ook rekening moest worden gehouden met de afwatering van het balkon van de bewoners boven Mevrouw De Hollander. Daarom hebben we voor een afwerking van mooi, aluminium zetwerk gekozen, waaraan we het systeem voor de glazen draai-/schuifpanelen hebben vast gemaakt. De glazen panelen zijn 12 mm, omdat het appartement van mevrouw De Hollander dicht aan een straat ligt. Met de balkonbeglazing hebben we een geluidsreductie van 26 decibel gerealiseerd, een aanzienlijk verschil."

Uniformiteit in balkonbeglazing

"Voordat we met de plaatsing van de balkonbeglazing aan de slag konden, moest er eerst toestemming verleend worden vanuit diverse richtingen. We hebben een constructie berekening gedaan, we hadden contact met de gemeente en de VvE, waarvoor we een presentatie hebben gegeven en de architect moesten ook zijn toestemming geven. De architect vond het zeer belangrijk om uniformiteit te behouden en daarom heeft hij ervoor gekozen om overal alleen volledige, verdiepingshoge balkonbeglazing toe te staan. Het proces heeft ongeveer een jaar geduurd, ook waren er een aantal bewoners die graag aan een zijde beglazing wilde, maar dat is volgens de vereisten van de architect niet mogelijk. Inmiddels zijn er in het appartementencomplex nu drie balkons met balkonbeglazing gerealiseerd.”

Bedrijvengids Geplaatst door
Metalura

Metalura

Van Hennaertweg 2, 2952 CA  ALBLASSERDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Metalura
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.