Jongste monument van Nederland eerst kantoor, nu appartementengebouw

Het Estel-gebouw in Nijmegen is een van de jongste gemeentelijke monumenten van Nederland.

Gepubliceerd: 12 december 2019

Nadat het jaren in gebruik is geweest als kantoor, werd besloten het pand om te bouwen tot appartementengebouw. Annette Bensdorp, interieurarchitect bij Delight of Living realiseerde in de voormalige directie­vergaderzaal een strakke, ruimtelijke loft inclusief een tuin van in totaal 500 m2.

Ruimtelijk ontwerp

Behalve drie muren en een glas-pui lag vooraf niets vast voor de indeling van de loft. Bensdorp ontwierp in het 330 m2 grote appartement een lichte, moderne woonkamer met keukenruimte en een grote werkhoek. Verder bevinden zich er drie slaapkamers, twee badkamers en een
walk-in closet die alle zijn voorzien van hoge ramen van maar liefst 3,5 meter.

Strakke deurvlakken

De zwarte deuren in de wanden zijn hoog en vlak, met verdekte scharnieren en magneetsloten. Deze vallen weg in het kozijn, waardoor een strakke muur te zien is. Het geheel heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Voor het deurbeslag is gekozen voor de strakke deurklinken ‘Link’ van Olivari, die zijn ontworpen door de Italiaanse architect Piero Lissoni. “De mooie, strakke Olivari deurklinken in antraciet mat vonden we perfect passen bij het ontwerp van de loft. Strak, subtiel en warm” aldus Annette Bensdorp.

Estel-gebouw

Het Estel-gebouw heeft een skelet van staal en glas. In 1977 werd het opgeleverd als kantoorgebouw met een voor die tijd vooruitstrevend ontwerp, voorzien van veel terrassen, balkons en (dak-)tuinen. In 2015 werd besloten het pand te gaan verbouwen tot een appartementengebouw. Er zijn in totaal 62 appartementen gerealiseerd die allemaal in oppervlakte en indeling van elkaar verschillen.

Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.