Vijf tips voor het kopen van een appartement in het buitenland

Mogelijk heb je op het moment al allemaal appartementen in Nederland in bezit, maar ben je nog niet tevreden. 

Gepubliceerd: 08 april 2021

Je zou er dan voor kunnen kiezen om ook in het buitenland appartementen te gaan kopen. Vervolgens kun je deze woningen gaan verhuren, maar je kunt er natuurlijk ook zelf in gaan wonen. Als je van plan bent om te verhuizen naar het buitenland dan is het kopen van een huis echt enorm belangrijk. Toch kan het ook best lastig zijn, maar gelukkig zullen de tips die genoemd worden in dit artikel je helpen. 

Onderzoek de markt grondig 

Hoewel er zich wereldwijde vastgoedprijsontwikkelingen voordoen, kunnen vastgoedmarkten op verschillende locaties cycli doormaken van stijgingen om vervolgens naar beneden te corrigeren. Ze kunnen dus volledig onafhankelijk van elkaar zijn. Kortom, alleen omdat de waarde van onroerend goed in Nederland stijgt, betekent niet dat ze ook in Spanje stijgen. Dergelijke trends zijn vooral belangrijk voor investeerders; beleggers willen immers doorgaans aan de onderkant kopen en aan de bovenkant van een cyclus verkopen. Ook voorkomen of beperken sommige landen het bezit van onroerend goed door buitenlanders. Zorg ervoor dat je het wettelijke recht heeft om in dat land onroerend goed te kopen en onder welke voorwaarden. Dit is een noodzakelijke stap voordat je geld overmaakt om oplichting of bittere teleurstelling te voorkomen.

Zoek professionele hulp

Direct bij de eigenaren een huis in het buitenland kopen kan tot mooie deals leiden. Als je echter niet bekend bent met de onroerendgoedmarkt van een land dan kan kopen via een professionele makelaar of bij een gerenommeerde projectontwikkelaar nuttige begeleiding bieden die je kan helpen veel valkuilen te vermijden bij het kopen van onroerend goed in het buitenland. Dergelijke professionals hebben over het algemeen de plicht ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd wordt over de details van de aankoop. Ze zullen meestal ook moeite doen om de deal af te ronden en ervoor te zorgen dat je er tevreden mee bent.

Laat belangrijke documenten vertalen

Als je onroerend goed gaat kopen in het buitenland dan zul je natuurlijk documenten onder ogen krijgen die geschreven zijn in een voor jou onbekende taal. Laat dit document vertalen. Dit moet je laten doen door een professionele vertaler, bijvoorbeeld door iemand die in dienst is bij een vertaalbureau. Nadat het document vertaald is en je alles in het Nederlands kunt lezen is het pas verstandig om het te ondertekenen. Dit is van belang omdat je natuurlijk wel precies moet weten wat in het document staat.

Huur een wettelijke vertegenwoordiger in

Hoewel je voor overeenkomsten over onroerend goed, zoals appartementen, in het land waar je woont over het algemeen geen advocaat nodig hebt, kan het hebben van een onafhankelijke professionele advocaat die je belangen behartigt en op mogelijke juridische problemen letten van onschatbare waarde zijn bij het kopen van onroerend goed in het buitenland. Dit is normaal gesproken dus zeker een goed idee als je appartementen gaat kopen in een ander land dan Nederland.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.