Meer biodiversiteit in de stad met kant-en-klaar pakket

Sempergreen introduceert Biodiversiteitspakket voor groene daken

Gepubliceerd: 10 februari 2017

In 2050 zal naar schatting zeventig procent van de wereldbevolking in steden wonen. Door deze verstedelijking komen planten en dieren in de verdrukking en zullen zij op zoek gaan naar nieuwe leefruimte. Groene daken kunnen ruimte bieden aan de groei van de natuur in de stad. Om de ecologische waarde van extensieve groendaken te verhogen, introduceert Sempergreen het Biodiversiteitspakket. Door toepassing van dit kant-en-klare pakket draagt u niet alleen bij aan de natuur in de stad, maar ook aan de gezondheid en welzijn van mens en dier.

Nestgelegenheid, beschutting en voeding

De uitbreiding van stedelijk gebied zorgt ervoor dat het bestaande ecosysteem verstoord raakt. Door versteende oppervlakken weer groen te maken, komt de natuur terug in de stad. Groene daken zijn hier een uitstekende methode voor. Van nature trekken groene daken al bijen, vlinders en insecten aan. Het Biodiversiteitspakket van Sempergreen gaat nog een stapje verder. Met toepassing van dit pakket voegt u nestgelegenheid, beschutting en voeding toe aan uw extensieve groendak. Zo ontstaat een gunstige invloed op het leefklimaat van vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Zorgvuldig samengesteld met De Vlinderstichting

Sempergreen heeft het Biodiversiteitspakket zorgvuldig samengesteld in samenwerking met De Vlinderstichting. Belangrijkste criterium bij de selectie van de producten, was dat ze een positieve bijdrage aan het leefklimaat van vogels, bijen, vlinders en andere insecten moesten leveren in de vorm van nestgelegenheid, beschutting en
voeding. Daarnaast moest het pakket eenvoudig toepasbaar zijn voor iedere dakeigenaar.

Compleet en kant-en-klaar pakket

Het Sempergreen Biodiversiteitspakket is een compleet pakket bestaande uit zand, Sempergreen biodivers daktuinsubstraat, grind, bonte maaskeien, boomstammen, een biodivers plantenpakket met vaste planten, kruiden en grassen en een insectenhotel van Natuurmonumenten. Voor het aanbrengen van het Sempergreen Biodiversiteitspakket is een dakoppervlakte van 6 vierkante meter nodig. Ook toepassing in tuinen behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar dit nieuwe product van Sempergreen? Bekijk het product op www.sempergreen.com.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.