Groen verdient Groenkeur

Terreininrichting en groenonderhoud hebben effect op de uitstraling van een appartementencomplex. Groenkeur biedt Verenigingen van Eigenaren en beheerders van deze verenigingen de mogelijkheid de kwaliteit van het groen te meten.

Gepubliceerd: 01 mei 2016

De eisen die het keurmerk aan haar groenprofessionals stelt, verzekeren opdrachtgevers van een vaste, hoge standaard in uitvoering en dienstverlening. Om de kwaliteit te blijven garanderen, organiseert Groenkeur nazorg op terreinen als garantie, nakoming en geschillencommissie.

Groenkeur is het enige onafhankelijke keurmerk in het groen. Stichting Groenkeur stelt samen met ondernemers, opdrachtgevers en andere marktpartijen de ‘regels’ op waaraan aangesloten bedrijven moeten voldoen. Niet Stichting Groenkeur, maar een certificerende instelling keurt de aangesloten bedrijven en beoordeelt of deze aan de gestelde eisen voldoen. Zo ja, dan verkrijgen ze het gewenste keurmerk en worden deze bedrijven jaarlijks gecontroleerd.

Bestaande en nieuwbouw

Voor nieuwbouw en ook bij renovatie van bestaande bouw zijn voor Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties de Groenkeur-certificaten Groenvoorziening en Dak- en Gevelgroen belangrijk. Dit laatste certificaat raakt steeds meer in zwang. Het aantal organisaties dat groene gevels of daken wil als natuurlijke buffer voor regenwater of extra isolatie neemt toe. Welk keurmerk u ook wenst van de groenprofessional; het Groenkeur-keurmerk staat garant voor kwaliteit, vakmanschap, service en garantie. Zij ontzorgen beheerders en verenigingen van eigenaren en beperken risico’s tot een minimum. De jaarlijkse onafhankelijke controle van de bedrijven maakt dat opdrachtgevers blijvend kunnen vertrouwen op de kwaliteit van hun leveranciers.

Up-to-date

In 2016 bezitten 354 Groenkeur-bedrijven één of meer Groenkeur-certificaten. In totaal zijn er 587 certificaten in omloop. Groenkeur publiceert de verschillende beoordelingsrichtlijnen op www.groenkeur.nl. Hier staan ook alle gecertificeerde bedrijven genoemd en kan de geldigheid van certificaten worden geraadpleegd.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.