..........
shadow_fix

Tuinhuis in de gemeenschappelijke tuin

Tuinonderhoud is een van de gezamenlijke verantwoordelijkheden van de VvE.

Het groen en terrein van de buitenruimte moet er netjes en verzorgd bij liggen zodat iedereen er gebruik van kan maken. Al eens gedacht aan het plaatsen van een tuinhuis? Dit levert namelijk diverse voordelen op binnen een gemeenschappelijke buitenruimte.

Opslag van materialen

Waarschijnlijk wordt het buitenterrein periodiek onderhouden door een externe partij. In de tussenliggende periode is het de verantwoordelijkheid van u allen dat de tuin er netjes bij ligt. Het is daarom handig om veel gebruikte gereedschappen bij de hand te hebben. Denk aan een hark, schoffel, bladblazer, sneeuwschuif en misschien zelfs een grasmaaier. Deze hulpmiddelen kunnen eenvoudig opgeslagen worden in een mooi tuinhuis. Zo kan iedereen die verantwoordelijk is voor het tuinonderhoud gemakkelijk bij het gereedschap en blijft de tuin er het hele jaar door netjes uitzien.

Fietsenstalling

Bijna iedereen heeft wel een of meerdere fietsen in bezit. Regelmatig worden fietsen overal naast het gebouw geplaatst, omdat dit handig is. Helaas ziet het er erg rommelig uit. Hiervoor biedt een tuinhuis een oplossing. Zo plaatst iedereen zijn of haar fiets op dezelfde plek, waardoor het er minder rommelig uitziet. Een bijkomend voordeel is dat de fietsen overdekt staan waardoor de fietsen worden beschermd tegen de Nederlandse weersinvloeden zoals regen, hagel, sneeuw en wind.

Creëer gezelligheid in de gezamenlijke tuin

Naast dat een tuinhuis functioneel is, kunt u het ook plaatsten voor een ander doeleinde. Het is namelijk fijn als een tuin ook door iedereen gebruikt wordt. Door het plaatsen van een tuinhuis met overkapping en een leuk tuinstel daarbij, creëert u een gezellige plek in de gemeenschappelijke tuin. Zo leert u uw buren ook eens op een andere manier kennen.

De mogelijkheden voor tuinhuisjes zijn zeer divers. Voor de opslag van gereedschap heeft u bijvoorbeeld een kleiner tuinhuis nodig dan een tuinhuis met overkapping. Bespreek daarom bij de eerst volgende vergadering de mogelijkheden voor een tuinhuis. Overtuig de mede-eigenaren van de voordelen en het onderhoud van uw tuin wordt weer een stuk eenvoudiger.

 • Groenonderhoud

  tuin

  Wellicht hebt u als Vereniging van Eigenaren een stuk eigen grond met een gemeenschappelijke tuin, een binnentuin of een daktuin. Het onderhouden van het gezamenlijke groen is vaak een behoorlijke inspanning voor de bewoners.

 • Groen verdient Groenkeur

  tuinonderhoud

  Terreininrichting en groenonderhoud hebben effect op de uitstraling van een appartementencomplex. Groenkeur biedt Verenigingen van Eigenaren en beheerders van deze verenigingen de mogelijkheid de kwaliteit van het groen te meten.

 • Verticale Pallet Tuin

  balkon

  Om een oplossing te bieden aan ruimtegebrek op balkons, bedacht ontwerper Egbert van Triest van PopUpPallets (PUP) uit Amersfoort de Verticale Pallet Tuin.

 • De Verticale Tuin, van de natuur tot de stad

  gevel

  Groene daken worden steeds populairder, vanwege het duurzame effect; een groendak bespaart energie en heeft een gunstig effect op het klimaat. Een ander fenomeen is de Verticale Tuin, oftewel de 'groene muur'.

 • GlansGarant

  gevel

  U bent bestuurder of lid van een VvE? Dan bespaart GlansGarant u veel tijd, discussies en geld.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam