Tuinhuis in de gemeenschappelijke tuin

Tuinonderhoud is een van de gezamenlijke verantwoordelijkheden van de VvE.

Gepubliceerd: 31 oktober 2016

Het groen en terrein van de buitenruimte moet er netjes en verzorgd bij liggen zodat iedereen er gebruik van kan maken. Al eens gedacht aan het plaatsen van een tuinhuis? Dit levert namelijk diverse voordelen op binnen een gemeenschappelijke buitenruimte.

Opslag van materialen

Waarschijnlijk wordt het buitenterrein periodiek onderhouden door een externe partij. In de tussenliggende periode is het de verantwoordelijkheid van u allen dat de tuin er netjes bij ligt. Het is daarom handig om veel gebruikte gereedschappen bij de hand te hebben. Denk aan een hark, schoffel, bladblazer, sneeuwschuif en misschien zelfs een grasmaaier. Deze hulpmiddelen kunnen eenvoudig opgeslagen worden in een mooi tuinhuis. Zo kan iedereen die verantwoordelijk is voor het tuinonderhoud gemakkelijk bij het gereedschap en blijft de tuin er het hele jaar door netjes uitzien.

Fietsenstalling

Bijna iedereen heeft wel een of meerdere fietsen in bezit. Regelmatig worden fietsen overal naast het gebouw geplaatst, omdat dit handig is. Helaas ziet het er erg rommelig uit. Hiervoor biedt een tuinhuis een oplossing. Zo plaatst iedereen zijn of haar fiets op dezelfde plek, waardoor het er minder rommelig uitziet. Een bijkomend voordeel is dat de fietsen overdekt staan waardoor de fietsen worden beschermd tegen de Nederlandse weersinvloeden zoals regen, hagel, sneeuw en wind.

Creëer gezelligheid in de gezamenlijke tuin

Naast dat een tuinhuis functioneel is, kunt u het ook plaatsten voor een ander doeleinde. Het is namelijk fijn als een tuin ook door iedereen gebruikt wordt. Door het plaatsen van een tuinhuis met overkapping en een leuk tuinstel daarbij, creëert u een gezellige plek in de gemeenschappelijke tuin. Zo leert u uw buren ook eens op een andere manier kennen.

De mogelijkheden voor tuinhuisjes zijn zeer divers. Voor de opslag van gereedschap heeft u bijvoorbeeld een kleiner tuinhuis nodig dan een tuinhuis met overkapping. Bespreek daarom bij de eerst volgende vergadering de mogelijkheden voor een tuinhuis. Overtuig de mede-eigenaren van de voordelen en het onderhoud van uw tuin wordt weer een stuk eenvoudiger.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.