Klussen in de kredietcrisis

De kredietcrisis die zich afgelopen jaar vol overtuiging heeft ingezet, veranderde al snel in een volwaardige economische. Een crisis die zich uit in alle facetten van het dagelijks leven. De een profiteert er van, de ander heeft er last van.

Gepubliceerd: 29 oktober 2009

De situatie is ook bij de huizenbezitter duidelijk merkbaar. Zo blijft men wat voorzichtiger bij de aankoop van een nieuw huis, of kan het huis minder makkelijk verkopen. Toch nog maar even snel die nieuwe keuken in orde maken, of die badkamer. Dat zijn de keuzes die nu gemaakt worden.

Dat er websites zijn voor klussers en doe-het-zelver is bekend. Maar dat er ook een website is waar particulieren 100% gratis hun klussen kunnen veilen onder klusjesmannen en vakmannen is voor vele huiseigenaren nog onbekend.

Op de website www.biedplaats.nl staan inmiddels ruim 3000 vakmannen ingeschreven uit heel Nederland die maar al te graag hun werk halen uit de duizenden klussen die jaarlijks worden geplaatst op de website.

Ondernemer Daniel Winters ontwikkelde de website omdat hij zelf niet wist waar hij moest beginnen toen hij een schilder nodig had voor zijn huis. Dan pak je toch gewoon het telefoonboek of zoek je op Google? 'Uiteraard waren dat voor mij ook de eerst stappen die ik nam', vertelt Winters. 'Er zijn altijd genoeg schilders en andere vakmannen te vinden op o.a. google of in de telefoongids. Het wordt echter een ander verhaal als je zelf bij 10 schilders, uit je eigen regio, een offerte wilt opvragen en daarnaast wilt weten of het betreffende bedrijf wel goed werk levert.'

Zijn idee is om mensen de mogelijkheid te geven om alle klussen omtrent de woning, van schilder tot tuinman, 100% gratis aan te kunnen bieden op de website www.biedplaats.nl. Waarna vakmannen een bod kunnen doen voor de klus.

'Daarnaast heeft de klant de mogelijkheid om aan te geven in welke regio hij of zij woont zodat er geen stukadoor uit Groningen uw woning in Amsterdam komt verfraaien.', aldus Daniel. Waarom niet? Een vakman uit Groningen is toch net zo goed als een vakman uit Amsterdam? 'Uiteraard, alleen zal de stukadoor uit Groningen ook zijn kosten moeten doorberekenen waardoor de klant weer duurder uit is voor zijn klus.'

Hoe weet een particuliere klant of de betreffende vakman wel een goede vakman is? 'Om de kwaliteit van de aangesloten vakmannen hoog te houden vragen wij onze klanten na afloop of de klus goed is volbracht en of de kosten binnen de perken zijn gebleven. Deze antwoorden worden samengevat in een rapportcijfer zodat de volgende klant kan zien hoe goed de vakman is', aldus Daniel.

Naast het feit dat men op deze manier heel snel en simpel zijn of haar klus kan veilen scheelt het in vele gevallen vaak ook veel geld. 'Er zijn gewoon heel veel verschillende vakmannen die allemaal hun eigen kosten berekenen.', vertelt Winters. Een goed voorbeeld is een meneer uit Lelystad die een uitbouw wenste te realiseren aan zijn bestaande woning. Meneer had al twee offertes liggen van € 38.000,- en € 34.000,-. Na het plaatsen van zijn klus op Biedplaats.nl bleek meneer uiteindelijk € 11.000,- goedkoper uit te kunnen komen.

'Dit zijn natuurlijk de leuke dingen die wij geregeld tegenkomen op de website, ook voor klussen onder de € 1.000,- zien wij gewoon dat men vaak goedkoper uit is.' aldus Daniel Winters. Nu het met de komst van de kredietcrisis steeds moeilijker is geworden uw woning te verkopen is Nederland massaal bezig met het verfraaien van de bestaande woning. Van keuken tot tuin probeert men net dat beetje extra meerwaarde te geven.

In het woud van klussers en vakmannen is het vaak moeilijk de juiste vakman te vinden om deze klussen uit te voeren tegen een redelijk tarief. Gaat u verbouwen of heeft u een nieuw huis gekocht, dan kunt u erg veel profijt hebben van de website biedplaats.nl de klussen website, voor klus en klusjesman. Biedplaats.nl helpt tijd en geld te besparen. Tijd die u zelf zo hard nodig heeft voor alle andere zaken omtrent uw woning of gezin. Plaats uw klus vanuit uw luie stoel op www.biedplaats.nl en ervaar zelf dat ook uw klus goedkoper kan uitpakken dan verwacht!

Kijk op www.biedplaats.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.