Nederland, fietsland!

Om uw fiets tegen allerlei weersinvloeden als regen, hagel, sneeuw en wind te beschermen, kunt u een fietsenoverkapping laten installeren. U zult zien: de mogelijkheden met overkappingen zijn eindeloos.

Gepubliceerd: 30 oktober 2013

Sinds een wijziging van het Bouwbesluit begin 2003 is het niet meer verplicht om nieuwbouw te voorzien van individuele (buiten)bergingen en buitenruimte. Uit onderzoek blijkt, dat veel nieuwe woningen inderdaad geen balkon en/of berging meer hebben. Dat terwijl bewoners aangeven grote waarde te hechten aan een goed bruikbare buitenruimte en individuele berging. Het ontbreken hiervan maakt woningen ook minder aantrekkelijk. In augustus 2008 heeft toenmalig Minister van Wonen, Wijken en Integratie, Ella Vogelaar, dan ook besloten de aanwezigheid van buitenruimten en -bergingen weer op te nemen in het Bouwbesluit. De wijziging zal waarschijnlijk eind 2009/begin 2010 van kracht zijn.

Buitenberging

Feit blijft echter dat er op dit moment veel bewoners van nieuwbouwwoningen niet over een berging beschikken. En het gebrek aan berging brengt meer nadelen met zich mee dan alleen een lagere marktwaarde van de appartementen. Bergingen worden vaak gebruikt om fietsen droog en veilig te stallen. Wie zijn fiets niet in of vlakbij de eigen woning kan zetten, zal hem minder vaak gebruiken en kiezen voor een minder gezonde wijze van vervoer, zoals de auto. Een goede buitenberging kan daarom een belangrijke rol spelen voor een appartementencomplex. Dit geldt vooral voor fietsenoverkappingen, hierbij staat uw stalen ros ook nog eens goed beschut.

Fietsenoverkapping

Er is een groot aanbod in fietsoverkappingen, bijvoorbeeld met lichtstraat of vlakke dakstructuur. Met wandsystemen in diverse houtsoorten, volkern of kunststofplaten, glas of gaas. En dat voor elke locatie en elk budget. De nieuwe generatie fietsenoverkappingen is steeds eenvoudiger te plaatsen en zijn eventueel ook uit te breiden. Leuk is bovendien dat er overkappingen bestaan die u naar eigen wens kunt ontwerpen, bijvoorbeeld door middel van bedrukte spandoeken. Zo maakt u een persoonlijk ontwerp door verschillende materialen en kleuren op creatieve wijze te combineren. Van ingetogen en minimalistisch tot uitgesproken en kleurrijk. Daarnaast zijn de fietsoverkappingen zowel open als gesloten te maken. Er zijn dus vele mogelijkheden, duidelijk is in ieder geval dat uw fiets veilig en beschut staat!

FietsParkeur

De stichting FietsParKeur is in 1999 opgericht om de kwaliteit van fietsparkeervoorzieningen (fietsenrekken, fietsenstallingen etc.) te verbeteren. De stichting FietsParKeur heeft kwaliteitseisen opgesteld die zijn neergelegd in een zogenaamd Normstellend Document. Fabrikanten die voldoen aan de eisen van het Normstellend Document kunnen bij de stichting het zogenaamde FietsParKeurmerk aanvragen.

In het bestuur van de stichting zijn de Fietserbond en de de sectie Fietsparkeervoorzieningen van de Vereniging Straatmeubilair (voorheen de vereniging van Fabrikanten van Fietsparkeervoorzieningen FIPAVO) vertegenwoordigd. De stichting heeft een onafhankelijke Voorzitter.

De stichting heeft een College van Deskundigen dat het Bestuur adviseert over toekenning van licenties en het beheer van het Normstellend Document. In dit college zitten naast een vertegenwoordiger van de gebruikers van fietsen (Fietsersbond) en van de fabrikanten van fietsen (VS/FIPAVO) ook andere organisaties die direct of indirect betrokkenheid hebben bij het fietsparkeerbeleid.

Voor producten die voldoen aan de eisen van het Normstellend Document kan door de Stichting FietsParKeur op aanvraag het FietsParKeurmerk worden verleend.

Meer informatie: www.fietsparkeur.nl.Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.