Ecopan: groendak op een schuin dak

Ecopan is een nieuw ontwikkeld groendaksysteem om een pannendak eenvoudig en snel te veranderen in een groendak.

Gepubliceerd: 02 februari 2014

De voordelen van zo'n groendak? Het verbetert de luchtkwaliteit, isoleert het gebouw (op gebied van temperatuur en geluid) en zorgt voor een geregelde afvoer van het regenwater.

Ecopan uitgelegd

Ecopan bestaat uit een voorgevormde bak van gerecycled HPDE kunststof, met daarin reservoirs voor water, een filtervlies, een substraatlaag en een sedumvegetatielaag.

Door de afmeting en gewicht is Ecopan zo ontworpen dat het een dak met sneldekpan probleemloos kan vervangen door een groendak. Ecopan is verkrijgbaar van één- tot tweepans, zodat een goede dakverdeling altijd gegarandeerd is. Doordat de substraat en de sedum opgesloten zitten in het element zijn dakhellingen van 0° tot 50° haalbaar. Ecopan kan verder uitgebreid worden met de nodige hulpstukken zoals gevelelement, nokelement en dakdoorvoer. Uiteraard kan Ecopan ook op platte daken en op ontworpen pannendaken voor nieuwbouw worden toegepast.

Onderhoud

Het onderhoud aan de Ecopan is minimaal: per jaar is in ieder geval één controlebezoek nodig. Eventueel moeten de zaailingen verwijderd worden en moet het geheel bemest worden. Dit kan gecombineerd worden met het reinigen van de goten.

Meer informatie: www.ecopan.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.