..........
shadow_fix

Ecopan: groendak op een schuin dak

Ecopan is een nieuw ontwikkeld groendaksysteem om een pannendak eenvoudig en snel te veranderen in een groendak.

De voordelen van zo'n groendak? Het verbetert de luchtkwaliteit, isoleert het gebouw (op gebied van temperatuur en geluid) en zorgt voor een geregelde afvoer van het regenwater.

Ecopan uitgelegd

Ecopan bestaat uit een voorgevormde bak van gerecycled HPDE kunststof, met daarin reservoirs voor water, een filtervlies, een substraatlaag en een sedumvegetatielaag.

Door de afmeting en gewicht is Ecopan zo ontworpen dat het een dak met sneldekpan probleemloos kan vervangen door een groendak. Ecopan is verkrijgbaar van één- tot tweepans, zodat een goede dakverdeling altijd gegarandeerd is. Doordat de substraat en de sedum opgesloten zitten in het element zijn dakhellingen van 0° tot 50° haalbaar. Ecopan kan verder uitgebreid worden met de nodige hulpstukken zoals gevelelement, nokelement en dakdoorvoer. Uiteraard kan Ecopan ook op platte daken en op ontworpen pannendaken voor nieuwbouw worden toegepast.

Onderhoud

Het onderhoud aan de Ecopan is minimaal: per jaar is in ieder geval één controlebezoek nodig. Eventueel moeten de zaailingen verwijderd worden en moet het geheel bemest worden. Dit kan gecombineerd worden met het reinigen van de goten.

Meer informatie: www.ecopan.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • Onzichtbare zonnepanelen van Stafier Solar Systems

  dak

  'Op Top' zonnepaneelsystemen worden wel eens lelijk genoemd. Met de introductie door Stafier Solar Systems kwam er echter een zeer fraai alternatief: de onzichtbare zonnepanelen.

 • De daken op!

  dak

  Normaal gesproken gaat het dak van een appartementencomplex een fink aantal jaren mee. Goed onderhoud is echter wel noodzakelijk. Een jaarlijkse dakinspectie zorgt ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Valbeveiliging: wie is verantwoordelijk?

  dak

  Inmiddels welbekend is dat de Arbowet stelt dat bij alle werkzaamheden waarbij valgevaar bestaat over een afstand van meer dan 2,5 m (Arbeidsomstandighedenbesluit 3.16), ter voorkoming van valgevaar, adequate voorzieningen dienen te worden aangebracht.

 • Veilig het dak op

  dak

  Het dak van een appartementengebouw heeft zoals alle daken onderhoud nodig en moet periodiek geïnspecteerd worden. In iedere Appartement & Eigenaar lichten we een onderwerp uit dat betrekking heeft op het dak. Deze keer besteden we aandacht aan de dakveil

 • Valbeveiliging en (groen)daken

  dak

  Daken en daarmee ook groendaken hebben regelmatig onderhoud nodig. Zij moeten dus veilig betreden kunnen worden.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam