Icopal: innovaties milieuvriendelijke dakbedekking

Nieuwe dakrollen gaan 30 jaar mee: nieuwe manier van branden zorgt voor tijds-, energie- en kostenbesparing.

Gepubliceerd: 20 januari 2013

Icopal presenteert op de Bouwbeurs 2013 (van 4 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs Utrecht) de nieuwste nieuwste innovatieve dakrollen en verwerkingstechnieken. Meest recente noviteit zijn de Monarplan FPO membranen, 'groene' synthetische membranen van Icopal. Milieuvriendelijk en energiebesparend.

Monarplan FPO is een nieuw type synthetische dakbedekking dat in hoge mate warmte reflecteert. De 1,5 millimeter dikke dakrol is met hete lucht te lassen. Het is een thermoplastisch, versterkt en waterdicht membraan, dat geschikt is voor de meest voorkomende daken. Het product gaat naar verwachting meer dan dertig jaar mee, bevat geen weekmakers en is UV-bestendig.

Monarplan FPO Reflectie Wit
Eén van de nieuwste varianten van Monarplan FPO is Monarplan FPO Reflectie Wit. Dit product is bovenmatig warmte reflecterend, waardoor het dakoppervlak koeler blijft en daarmee ook de onderliggende ruimte. Monarplan FPO reflectie wit heeft een SRI-waarde (Solar Reflectance Index) van 108. Dit betekent dat een dak met Monarplan FPO Reflectie Wit 85 procent van de zonnestralen weerkaatst en 92 procent van de opgenomen warmte weer afgeeft aan de omgeving. Dit zorgt naast een aangenamere binnentemperatuur voor minder energiekosten.

Icopal presenteert nog een aantal andere innovaties op de Bouwbeurs, zoals:
- Grooves - Dat je ook milieu- en kostentechnisch kunt besparen op traditionele bitumen dakrollen, bewijst Icopal met de Grooves-technologie. Icopal voorziet de dakbanen aan de onderzijde van een zeer fijn profiel, 'grooves' genaamd, en dekt deze af met een snel smeltende folie. Door deze speciale samenstelling zit tussen de folie en de grooves lucht, waardoor de folie bij verhitting razendsnel wegbrandt.

- Noxite - Deze bitumen dakbedekking werkt als een katalysator, waarbij het schadelijke stikstofdioxide (NOx) in de lucht omgezet wordt in onschuldig nitraat. NOx is een verzamelnaam voor de stikstofoxiden NO en NO2. NO ontstaat in alle verbrandingsmotoren (auto's, vliegtuigen), CV-installaties, energie-installaties, overal waar een brandstof met lucht wordt verbrand. Noxite zet vervuilende stoffen om in onschadelijke restproducten die door de regen worden weggespoeld. De werking van Noxite is aangetoond door TNO. Een Noxite dak van 1.000 m2 kan elk jaar 52 miljoen m3 vervuilde lucht volledig zuiveren van NOx.

- Icopal Universal - Het vertrouwde product Icopal Universal heeft een nieuw DUBOkeur ontvangen en is nu de beste, meest milieuvriendelijke keuze voor dakbedekking op platte daken. Op de stand van het NIBE, Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (10.F030), kunt u het nieuwe tabellenboekje ontvangen met daarin de vergelijkingstabel voor platte daken.

Meer informatie: www.icopal.nl

Publicatiedatum: 21 januari 2013

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.