IsoBouw innoveert met gecertificeerd Bouwbesluit-dakelement

IsoBouw introduceert een uitbreiding op het huidige assortiment dakelementen met SlimFixXT®.

Gepubliceerd: 15 mei 2012

SlimFixXT® is hét antwoord op de aangescherpte eisen ten aanzien van de isolatiewaarde en brandklasse in het nieuwe Bouwbesluit. De SlimFixXT® dakelementen bevatten alle eigenschappen die noodzakelijk zijn om aan alle voorwaarden te voldoen en zelfs te overtreffen. Zonder concessies te doen ten aanzien van de dunne dikte, de goede vochtbestendigheid, het lage gewicht, de grote overspanningen en de eenvoudige verwerking.

Eisen nieuw Bouwbesluit
Een belangrijke wijziging in het nieuwe Bouwbesluit met betrekking tot isolatiesystemen is de eis dat bij nieuwbouwprojecten, waarbij de vergunning na 1 april wordt verleend, de Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W moet zijn. Een andere eis is dat constructies grenzend aan het binnen- of buitenoppervlak een minimale brandreactieklasse D moeten hebben. Voor renovatie gelden deze eisen niet.

SlimFixXT® gecertificeerd beter dan geëist
De SlimFixXT® dakelementen kenmerken zich door de toepassing van de innovatieve Xire® Technologie. Deze Xire® Technologie is een door IsoBouw gepatenteerd procédé© om een flinterdunne onbrandbare laag te creëren. Op basis van deze technologie zijn de gecertificeerde SlimFixXT® dakelementen voorzien van een onbrandbaar Xire®-schild. Hierdoor behoren de prestaties met betrekking tot de brandreactie tot de allerbeste in de markt. Testen van Efectis wijzen uit dat SlimFixXT® de brandklasse B-s2, d0 kan behalen. Een certificatie of classificatierapport voor de brandreactieklasse is wettelijk verplicht.

SlimFixXT® is nagenoeg identiek aan het huidige assortiment SlimFix® dakelementen. De dunne dikte, de hoge overspanningsmogelijkheden, de milieuvriendelijke materiaalcomponenten, de recyclebaarheid en de eenvoudige verwerking blijven onveranderd. Oplossingen met gipsplaten zijn met SlimFixXT® niet nodig. Het gewicht van de SlimFixXT® elementen is dan ook nagenoeg identiek aan die van SlimFix®. SlimFixXT® is leverbaar in diverse types ten behoeve van pannen- en rietbedekking. De Rc-waarde varieert van 3,5 t/m 7.0. Net zoals bij SlimFix® kunnen de elementen fabrieksmatig voorzien worden met vele extra's, zoals een dakvenstersparing, goot- of boeiverjonging en paselementen.

Voor meer informatie zie: www.isobouw.nl/SlimFixXT of www.isobouw.nl/SlimFixXTriet

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.