Gerelateerde suggesties:

IsoBouw innoveert met gecertificeerd Bouwbesluit-dakelement

15 mei 2012
IsoBouw introduceert een uitbreiding op het huidige assortiment dakelementen met SlimFixXT®.
LEES VERDER

SlimFixXT® is hét antwoord op de aangescherpte eisen ten aanzien van de isolatiewaarde en brandklasse in het nieuwe Bouwbesluit. De SlimFixXT® dakelementen bevatten alle eigenschappen die noodzakelijk zijn om aan alle voorwaarden te voldoen en zelfs te overtreffen. Zonder concessies te doen ten aanzien van de dunne dikte, de goede vochtbestendigheid, het lage gewicht, de grote overspanningen en de eenvoudige verwerking.

Eisen nieuw Bouwbesluit
Een belangrijke wijziging in het nieuwe Bouwbesluit met betrekking tot isolatiesystemen is de eis dat bij nieuwbouwprojecten, waarbij de vergunning na 1 april wordt verleend, de Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W moet zijn. Een andere eis is dat constructies grenzend aan het binnen- of buitenoppervlak een minimale brandreactieklasse D moeten hebben. Voor renovatie gelden deze eisen niet.

SlimFixXT® gecertificeerd beter dan geëist
De SlimFixXT® dakelementen kenmerken zich door de toepassing van de innovatieve Xire® Technologie. Deze Xire® Technologie is een door IsoBouw gepatenteerd procédé© om een flinterdunne onbrandbare laag te creëren. Op basis van deze technologie zijn de gecertificeerde SlimFixXT® dakelementen voorzien van een onbrandbaar Xire®-schild. Hierdoor behoren de prestaties met betrekking tot de brandreactie tot de allerbeste in de markt. Testen van Efectis wijzen uit dat SlimFixXT® de brandklasse B-s2, d0 kan behalen. Een certificatie of classificatierapport voor de brandreactieklasse is wettelijk verplicht.

SlimFixXT® is nagenoeg identiek aan het huidige assortiment SlimFix® dakelementen. De dunne dikte, de hoge overspanningsmogelijkheden, de milieuvriendelijke materiaalcomponenten, de recyclebaarheid en de eenvoudige verwerking blijven onveranderd. Oplossingen met gipsplaten zijn met SlimFixXT® niet nodig. Het gewicht van de SlimFixXT® elementen is dan ook nagenoeg identiek aan die van SlimFix®. SlimFixXT® is leverbaar in diverse types ten behoeve van pannen- en rietbedekking. De Rc-waarde varieert van 3,5 t/m 7.0. Net zoals bij SlimFix® kunnen de elementen fabrieksmatig voorzien worden met vele extra's, zoals een dakvenstersparing, goot- of boeiverjonging en paselementen.

Voor meer informatie zie: www.isobouw.nl/SlimFixXT of www.isobouw.nl/SlimFixXTriet

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.