Groen Energielabel woningen stemt huishouden tevreden

Het verbeteren van het Energielabel bij woningen van 'rood' naar 'groen' stemt huishoudens tevreden.

Gepubliceerd: 26 mei 2011

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.500 huishoudens in Nederland, uitgevoerd door Meer Met Minder, het nationale energiebesparingsprogramma voor woningen en gebouwen. Vooral de verbetering van het wooncomfort scoort hoog.

In het onderzoek is gekeken naar de verbetering van 'rode' labels (D, E, F en G) naar 'groene' labels (A, B en C). In de meeste gevallen zijn daar meerdere energiebesparende maatregelen tegelijk voor nodig, waarvan spouwmuurisolatie bij ruim 70% en isolerend glas bij bijna 40% van de huishoudens is toegepast. Dakisolatie, vloerisolatie en de hoogrendementsketel werden in 30% van de gevallen gekozen. De zonneboilers en zonnepanelen komen in minder dan 10% van de energiebesparingstrajecten voor.

Gemiddeld een ruime 7.000 euro geïnvesteerd
De gemiddelde investering bedroeg 7.100 euro. Van de onderzochte huishoudens meldt 61% dat de energiekosten zijn gedaald, 34% weet het nog niet en slechts 5% meldt dat de energiekosten gelijk zijn gebleven of zijn gestegen. Opvallend is dat 87% aangeeft dat het wooncomfort is verbeterd en 55% denkt dat de woning meer waard is geworden, 23% denkt dat de waarde gelijk is gebleven en 20% weet niet wat het effect is op de woningwaarde.

Lagere rekening en comfortabelere woning
'De voordelen van een goed geïsoleerde woning met een groen Energielabel rollen er vanzelf uit. Met beperkte investeringen ervaren de mensen een lagere energierekening en een comfortabele woning die meer waard is', aldus Chris Bruijnes, directeur van Meer Met Minder. Het is een bevestiging van het onderzoek van de Universiteit Tilburg, dat enkele weken geleden de opmars van het Energielabel verkondigde.

Over Meer Met Minder
Meer Met Minder is de nationale energiebesparingsaanpak voor bestaande woningen en andere gebouwen. Het is een gezamenlijk initiatief van de Rijksoverheid, woningcorporaties (Aedes), bouwbedrijven (Bouwend Nederland), de installatiesector (UNETO-VNI) en energiebedrijven (VEN). Doel van de aanpak is om bestaande woningen en gebouwen gemiddeld 20 tot 30% energiezuiniger te maken.

Meer informatie: www.meermetminder.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.