Gerelateerde suggesties:

Groen Energielabel woningen stemt huishouden tevreden

26 mei 2011
Het verbeteren van het Energielabel bij woningen van 'rood' naar 'groen' stemt huishoudens tevreden.
LEES VERDER

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.500 huishoudens in Nederland, uitgevoerd door Meer Met Minder, het nationale energiebesparingsprogramma voor woningen en gebouwen. Vooral de verbetering van het wooncomfort scoort hoog.

In het onderzoek is gekeken naar de verbetering van 'rode' labels (D, E, F en G) naar 'groene' labels (A, B en C). In de meeste gevallen zijn daar meerdere energiebesparende maatregelen tegelijk voor nodig, waarvan spouwmuurisolatie bij ruim 70% en isolerend glas bij bijna 40% van de huishoudens is toegepast. Dakisolatie, vloerisolatie en de hoogrendementsketel werden in 30% van de gevallen gekozen. De zonneboilers en zonnepanelen komen in minder dan 10% van de energiebesparingstrajecten voor.

Gemiddeld een ruime 7.000 euro geïnvesteerd
De gemiddelde investering bedroeg 7.100 euro. Van de onderzochte huishoudens meldt 61% dat de energiekosten zijn gedaald, 34% weet het nog niet en slechts 5% meldt dat de energiekosten gelijk zijn gebleven of zijn gestegen. Opvallend is dat 87% aangeeft dat het wooncomfort is verbeterd en 55% denkt dat de woning meer waard is geworden, 23% denkt dat de waarde gelijk is gebleven en 20% weet niet wat het effect is op de woningwaarde.

Lagere rekening en comfortabelere woning
'De voordelen van een goed geïsoleerde woning met een groen Energielabel rollen er vanzelf uit. Met beperkte investeringen ervaren de mensen een lagere energierekening en een comfortabele woning die meer waard is', aldus Chris Bruijnes, directeur van Meer Met Minder. Het is een bevestiging van het onderzoek van de Universiteit Tilburg, dat enkele weken geleden de opmars van het Energielabel verkondigde.

Over Meer Met Minder
Meer Met Minder is de nationale energiebesparingsaanpak voor bestaande woningen en andere gebouwen. Het is een gezamenlijk initiatief van de Rijksoverheid, woningcorporaties (Aedes), bouwbedrijven (Bouwend Nederland), de installatiesector (UNETO-VNI) en energiebedrijven (VEN). Doel van de aanpak is om bestaande woningen en gebouwen gemiddeld 20 tot 30% energiezuiniger te maken.

Meer informatie: www.meermetminder.nl

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.