Bespaar energie met uw deur

De centrale entreehal van een appartementencomplex is meer dan alleen een passeerstation voor de bewoners. De entree van een appartementencomplex dient vaak als visitekaartje van het gebouw. 

Gepubliceerd: 15 juni 2017

Vaak is het het eerste wat u tegenkomt als u een appartementsgebouw binnenloopt: de deur. Er is een ruime keuze uit deursystemen, er zijn systemen waarbij de deur automatisch open gaat, maar ook waarbij men de deur met de hand kan bedienen.

Het belangrijkste is dat de deur (of deuren) geen negatieve uitwerking hebben op het uiterlijk van het appartementencomplex. Draaideuren zijn een ideaal instrument om de uitstraling van een gebouw te verhogen in combinatie met een vrije doorgang voor bezoekers. Draaideuren zien er niet alleen uitnodigend uit, ze leveren ook echt concrete voordelen op; men bespaart er energie mee, het bruikbare vloeroppervlak wordt vergroot, er wordt een comfortabele omgeving gecreëerd en er komt minder tocht, vuil en geluid vrij. Draaideuren zijn er in handbediende en automatische varianten. De draaideuren zijn ook beschikbaar in speciale energiebesparende varianten. Deze bestaan uit speciale roldeuren ten behoeve van de nachtafsluiting die voorzien zijn van meervoudig beschermde vergrendelpunten. Daarbij zorgen een speciale ondergeleiding, versterkte profielen en een aangepaste kapafdekking voor een optimale deurconstructie. Bovendien bestaan er nu ook energie-opwekkende draaideuren. U bespaart dus niet alleen op energiekosten, maar u genereert ook energie als er mensen door de deur lopen. De deur is namelijk uitgerust met een speciale generator die wordt aangedreven door menselijke energie.

Schuifdeur

Hoewel een draaideur de meest energiebesparende oplossing is, zijn er situaties denkbaar waarbij deze moeilijk toegepast kunnen worden. In zulke gevallen kunnen de automatische schuifdeuren uitkomst bieden. Deze schuifdeuren creëren uitnodigende en veilige entrees, die ook voor mindervaliden goed toegankelijk zijn. Daarnaast bieden zij, ook in kleine ruimtes, een ruime doorgang. Tegenwoordig zijn er zeer energiebesparende schuifdeuren op de markt. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de doorgangsbreedte automatisch aan te passen aan de weersomstandigheden. Hierdoor bespaart u al snel honderden euro’s per jaar aan energiekosten.

Veiligheid

Het is uw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat uw gebouw veilig is voor iedereen die er gebruik van maakt. Automatische deuren dienen zo ontworpen en geïnstalleerd te zijn dat gevaren met betrekking tot aanraking met de deur bij het openen en sluiten worden vermeden of worden beveiligd. Als er een ongeluk gebeurt in uw gebouw, dan bent u als VvE namelijk verantwoordelijk. Regelmatig onderhoud verhoogt de veiligheid en vermindert het risico op ongelukken. Het bespaart u bovendien geld dat u anders kwijt bent aan noodreparaties. Goed functionerende deuren besparen namelijk energie en dus ook kosten voor verwarming en airconditioning. Aan automatische schuif- en draaideuren worden bovendien steeds hogere eisen gesteld om een veilig gebruik ervan te kunnen garanderen. De Europese norm prEN 12650 stelt dat automatische deuren zo ontworpen en geïnstalleerd dienen te zijn, dat gevaren van aanstoten, afknellen, inklemmen en intrekken bij het openen en sluiten worden vermeden of worden beveiligd. Hierdoor zijn er maatregelen nodig ter bescherming van met name kinderen en minder validen. Laat u hier dus goed over voorlichten.

Voordelen van automatische deuren

– Optimaal gebruiksgemak
– Veilig
– Binnen een dag te plaatsen
– Geruisloos
– Grote toegankelijkheid
– Te combineren met toegangscontrole

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.