Geen uitglijders meer

In Nederland gebeuren jaarlijks ongeveer 23.000 ongelukken in en om het huis doordat mensen uitglijden. Het is dus van belang goed te kijken hoe veilig uw vloer is en hoe u deze eventueel veiliger kunt maken.

Gepubliceerd: 09 juni 2018

Het risico op vallen en dus ongelukken kan verkleind worden door de woonomgeving aan te passen. In gemeenschappelijke ruimten ligt de verantwoordelijkheid hiervoor uiteraard bij de VvE. Het VvE-bestuur maakt in feite de afweging in welke mate veiligheid prioriteit heeft. Zij kijken bijvoorbeeld naar het type vloer en hoeveel kans hierbij is op valpartijen. Naast vloeren moet er ook gekeken worden naar zaken als trapleuningen, klemmende deuren, liften en verlichting in de algemene ruimten. Een goed begin is echter het aanpakken van de vloer. Wat we steeds vaker zien is een antislipvloer. Dit komt de veiligheid zeker ten goede.

Antislipbehandeling

De keuze voor het materiaal op de vloeren binnen is meestal een compromis: glad is beter schoon te houden, stroef is beter tegen uitglijden, vooral in natte ruimten. Hoogpolige vloerbedekking is af te raden omdat dit tot struikelen kan leiden. Een veelgebruikte oplossing is een antislipbehandeling. Dit zorgt ervoor dat natte vloeren niet glad zijn, maar juist stroef. Deze behandeling is een kleine inwerking in het oppervlak van de vloer, die ervoor zorgt dat nattigheid onder de voeten weg kan en voorkomt dat er gladheid ontstaat. Daarnaast kan de vloer van een coating worden voorzien. De coating heeft dan een ruwe bovenkant en zorgt er zo voor dat het risico op uitglijden en vallen kleiner wordt.

Reinigingsadvies

Wanneer de vloer een antislipbehandeling heeft ondergaan, is het raadzaam deze regelmatig schoon te maken. Dit heeft een positief effect op de veiligheid van de vloer. Zo voorkomt u dat er huidvetten, vuil, kalk- en zeepresten op de vloer achterblijven. Het beste kan de vloer minimaal de ene week ontvet en de andere week ontkalkt worden. Hierna dient de vloer met water nagespoeld te worden. De vloer voelt dan weer stroef aan.

Meting

Wanneer er twijfel bestaat over de noodzaak van een antislipbehandeling is het mogelijk een een zogenaamde slip- en weerstandsmeting uit te laten voeren. Het resultaat van de meting is vaak direct grafsch of digitaal zichtbaar. Op basis van deze meting krijgt u een helder beeld of de vloer daadwerkelijk behandeld dient te worden. Wanneer de vloer reeds een antislipbehandeling heeft ondergaan, kan door middel van een periodieke stroefheidmeting de conditie van de vloer nauwlettend in de gaten worden gehouden.



Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Antislip advies Antislipadvies aanvragen

Vragen over de prijs en het aanleggen van Antislip?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Waarom antislip?

Antislip is fantastisch omdat het uitglijden voorkomt, vertrouwen opwekt, toegankelijkheid verbetert en vaak aan wettelijke normen voldoet. Dit is uiteraard voor Vve's erg Voordelig.

Waar bestaat de liftscan uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Prijsvergelijking onderhoudscontracten Optioneel
Prijsvergelijking voor het groot onderhoud Optioneel
Wilt u een prijsvergelijking van uw huidige onderhoudscontract met andere aanbieders?

Gegevens

Antislip advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.