Gerelateerde suggesties:

Vluchtroutes: pictogrammen gewijzigd

04 februari 2014
Sinds vorig jaar is er een wijziging gekomen in de pictogrammen die een vluchtroute moeten aanduiden.
LEES VERDER

Een wereldwijde norm voor grafische symbolen is door Europa, en daardoor ook door Nederland, overgenomen. In Nederland heeft deze norm de naam NEN-EN-ISO 7010. Het Nederlandse Normalisatie-instituut heeft daarom de oude pictogramnorm voor vluchtrouteaanduiding, de NEN 6088, ingetrokken.

Duidelijkheid

De belangrijkste verandering in het pictogram voor vluchtroutes is dat het mannetje niet naar de deur rent, maar de deur al heeft bereikt en erdoor loopt. Een ander belangrijk verschil met het oude pictogram is de grootte van de pijl. In feite bestaat het pictogram voor de helft uit het mannetje in de deur en voor de helft uit de pijl. Juist deze extra grote pijl zorgt voor meer duidelijkheid.

Vervangen

Het oude pictogram uit de NEN 6088-norm wordt geleidelijk vervangen door het nieuwe pictogram. De Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van Noodverlichting (NVFN) onderschrijft het belang van internationale harmonisatie. De NVFN wijst erop dat de oude aanduidingen niet meteen vervangen hoeven te worden, maar mocht u aan vervanging toe zijn, dan dienen wel meteen alle aanduidingen tegelijk vervangen te worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het nieuwe pictogram in Nederland de standaard wordt.

Meer informatie: www.nvfn.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
fjdijkema 4 jaar geleden

Maak nu kennis met de meest energiezuinige noodverlichting ter wereld ? https://www.escapelight.nl

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!