Draadloos beheer van noodverlichting

Famostar heeft gezocht naar een oplossing om draadloos beheer van noodverlichting mogelijk te maken. Vanaf april 2020 is het dan zover. SmartScan noodverlichting wordt door Famostar in Nederland geïntroduceerd.

Geplaatst door: Famostar Noodverlichting

De werking van het SmartScan systeem

Hoe prettig is het als er op detailniveau gesignaleerd wordt wat de status is van uw noodverlichtingsarmaturen? Als u precies weet wanneer er een defect is of als u weet wanneer er een defect is of als u weet wanneer het tijd is om de accu’s te vervangen.

Kiezen voor een draadloos systeem levert verschillende voordelen op. Om te beginnen is er geen extra bekabeling of montagearbeid nodig, waardoor er kosten bespaard worden. Daarnaast worden alle verzamelde gegevens in de cloud bewaard. Hierdoor kunt u adequaat onderhoud altijd en op elke plek aantonen. Het draadloze systeem maakt SmartScan uitermate geschikt voor renovatieprojecten en wanneer er meerdere gebouwen beheerd en gecontroleerd moeten worden.

Betrouwbaar eigen netwerk
Voor een betrouwbare werking is het beperken van het risico van verstoringen van groot belang. Het SmartScan systeem werkt op een eigen uniek netwerk; de licentievrije 868 MHz-frequentieband. Het voordeel van deze frequentie is dat deze andere bedrijfsnetwerken niet verstoort. De SmartScan armaturen communiceren in een mesh-netwerk met elkaar. Mesh-netwerken kenmerken zich door ingebouwde fail-safety: alle armaturen die het netwerk ‘zien’ gebruiken elkaar meteen als doorgeefstation. Een stabiel en betrouwbaar netwerk en daarom ideaal voor de monitoring van noodverlichting. Alle verzamelde informatie van de armaturen wordt door de gateway via een gsm-verbinding doorgegeven aan een afgeschermde server. De gegevens zijn vervolgens te zien via elk gewenst device. Het portal maakt gebruik van een intuïtieve, Nederlandstalige user interface. Testresultaten zijn eenvoudig toegankelijk en alle historische gegevens blijven bewaard.

De voordelen van SmartScan

  • Draadloze monitoring (bewaking en beheer)
  • Op afstand toegankelijke automatische registratie (logboek en digitale testrapportages)
  • Notificatiemail bij een storing
  • Een betrouwbaar netwerk met opslag in de cloud
  • Interactieve plattegrond met type armatuur
  • Nederlandstalige interface

Het SmartScan systeem is in Groot Brittannië al vele jaren in gebruik en heeft zich met meer dan 1 miljoen geïnstalleerde armaturen bewezen als een betrouwbaar beheersysteem.

Voor meer informatie over SmartScan kijk op www.famostar.nl/smartscan.
Neem direct contact op via info@famostar.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door
Famostar Noodverlichting

Famostar Noodverlichting

Postbus 43, 6880 AA  VELP

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Famostar Noodverlichting
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.