VvE-beheer speciaal voor kleine VvE`s

Vanaf nu kunnen Rotterdamse appartementseigenaren bij VVE-010 terecht voor het beheer van hun appartementencomplex. VVE-010 richt zich - als een van de weinigen - speciaal op de kleine Verenigingen van Eigenaren (VvE's).

Gepubliceerd: 16 juni 2010

VVE-010 helpt kleine VvE's (tot 25 appartementen) bij het administratieve, financiële en onderhoudstechnische beheer van hun gebouw. En als de VvE nog slaapt, helpt VVE-010 die te activeren. Er wordt gezorgd voor goede verzekeringen (denk aan de opstalverzekering), inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een bankrekening. Samen wordt er gewerkt aan het wegwerken van achterstallig onderhoud. In een meerjaren onderhoudsplanning worden afspraken gemaakt over het toekomstige onderhoud van het gebouw.

Structureel onderhoud

VVE-010 stimuleert kleine VvE's om het onderhoud van hun gebouw structureel aan te pakken. Veel VvE's zijn nog niet (voldoende) actief. Met als gevolg dat er achterstallig onderhoud is, met name in de oude stadswijken. Particuliere appartementseigenaren hebben vaak weinig ervaring met het onderhouden van gebouwen. Dit vraagt om goede begeleiding van een VvE-beheerder. VVE-010 hoopt dat ook andere VvE-beheerders zich meer gaan richten op structureel onderhoud door kleine VvE's. Want goed onderhouden appartementencomplexen hebben niet alleen een positief effect op de eigenaren, maar ook op de straat, de wijk en de rest van de stad.

Over VVE-010

VVE-010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam en woningcorporaties Com'wonen, Woonbron en Woonstad Rotterdam. Zij willen de kwaliteit van wonen en leven in Rotterdam verbeteren. Om onderhoudsachterstanden aan te pakken en in de toekomst te voorkomen, richtten zij in 2009 VVE-010 op: de serviceorganisatie voor de kleine VvE's in Rotterdam.

VVE-010 is gevestigd op Pleinweg 218d-222 in Rotterdam en geopend op werkdagen van 9:00u tot 17:00u. Het telefoonnummer is (010) 423 79 79. Daarnaast is ook veel informatie te vinden op de website www.vve010.nl.

Publicatiedatum: 15 juni 2010

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.