Goede rook- & warmteafvoer bij brand essentieel voor veilige vluchtroute

Bij brand in appartementen en utiliteitsgebouwen dient de vluchtweg zoals het trappenhuis en de gangen rook- en hittevrij gehouden te worden.

Gepubliceerd: 17 augustus 2009

Daarbij is het belangrijk dat rookontwikkeling snel wordt gestopt en de rook snel en veilig wordt afgevoerd. Het VELUX rook- & warmteafvoersysteem zorgt ervoor dat in geval van brand, de rook automatisch naar buiten wordt geleid. Zo is een rook- en warmtevrije vluchtroute gegarandeerd.

Het rook- & warmteafvoersysteem bestaat uit een elektrisch VELUX tuimelvenster met een spoiler. De optische rookmelder opent het tuimelvenster automatisch bij rookdetectie. Daarnaast kan het venster ook handmatig worden geopend door het ruitje op de rookventilatieknop te breken. Het tuimelvenster opent dan automatisch binnen 60 seconden tot een hoek van 90°C ten opzichte van de dakhelling. Dit zorgt voor een snelle en maximale afvoer van de rook.

Bescherming tegen stroomuitval

Het RWA systeem is voorzien van een CE-markering en voldoet daarmee aan de Europese norm voor natuurlijke afvoer van rook- en warmteafvoer. Het systeem is getest op operationele betrouwbaarheid, aerodynamische effectiviteit en warmteweerstand. Door de noodstroomvoorziening in het bedieningssysteem blijft het systeem ook functioneren in geval van stroomuitval. Het RWA systeem kan ook op platte daken worden geïnstalleerd wanneer het venster wordt toegepast in een VELUX daglichtbox.

Over VELUX

VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken biedt VELUX oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten en producten aangestuurd door zonne-energie.

VELUX investeert uitgebreid in producten die bij een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van energieverbruik in gebouwen. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project laat VELUX concreet zien hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat. VELUX bezit productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. Producten van VELUX zijn in vrijwel de gehele wereld verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

Publicatiedatum: 13 augustus 2009.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.