Waarom een gietvloer perfect in een appartement past

u hebt natuurlijk de keuze uit verschillende vloeren, maar een gietvloer is zeer geschikt voor appartementen.

Gepubliceerd: 28 oktober 2023

Bent u de trotse eigenaar van een appartement? Misschien hebt u onlangs een appartement gekocht en weet u nog niet precies welke vloer het beste in uw appartement past. Het kan natuurlijk ook zijn dat uw huidige vloer niet meer in goede staat is en u om die reden een nieuwe vloer voor uw appartement wilt aankopen.

u hebt natuurlijk de keuze uit verschillende vloeren, maar een gietvloer is zeer geschikt voor appartementen. Deze vloeren zijn de laatste tijd zeer populair en dat komt omdat ze voor appartementseigenaren zeer praktisch en handig zijn.

uw appartement lijkt groter en u kunt spelen met verschillende interieurstijlen

Heeft u een relatief klein appartement en wilt u hem juist groter laten lijken? Dan is het ideaal om voor een gietvloer te gaan, want deze heeft een zeer strak design. Dankzij dit strakke design kunt u de vloer ook combineren met verschillende interieurstijlen. Bij BVL gietvloeren helpen ze u graag.

In de eerste plaats kunt u voor een minimalistische interieurstijl gaan. Dan plaatst u zo min mogelijk spullen in uw appartement, zodat de spullen die er wel staan goed worden uitgelicht. Maar u kunt natuurlijk ook voor een meer klassiek interieur gaan.

u kunt de gietvloer ook in elke ruimte van uw appartement plaatsen. Dus u hoeft uw badkamer niet te voorzien van aparte tegels. Een gietvloer kan zeer goed tegen water. Veel beter dan laminaat of PVC. Ook wanneer u bijvoorbeeld aan het morsen bent in de keuken, dan zal het water geen schade veroorzaken en dat is natuurlijk ook goed voor de duurzaamheid.

Slijtvast en veilig

In een appartement veranderen veel mensen vaak het interieur. Dat is ook logisch, want een appartement is relatief klein, dus u kunt zeer snel het interieur aanpassen. Maar tijdens het verschuiven van spullen kunnen er natuurlijk krassen ontstaan. Bij veel vloeren krijg u de krassen er ook niet meer uit en dat is natuurlijk hartstikke zonde.

Gelukkig loopt u bij een gietvloer niet tegen dat probleem aan, want deze vloer is slijtvast. Daarnaast heeft de vloer een goede grip, dus u zal ook niet snel uitglijden. Om die reden is de vloer ook geschikt voor oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn.

Gietvloeren veroorzaken bijna geen geluidsoverlast

Als u op een bovenverdieping van een appartementencomplex woont, dan zijn er vaak regels voor de vloer. De vloer mag dan namelijk niet voor geluidsoverlast zorgen. Gelukkig hebben gietvloeren een geluiddempende werking. Dit komt omdat ze elastische eigenschappen bezitten en de vloer meebeweegt wanneer u loopt. Daardoor hebt u minder snel te maken met geluidsoverlast en daar zullen uw buren zeer tevreden mee zijn!

Slotwoorden

Al met al past een gietvloer perfect in een appartement. u kunt gietvloeren van verschillende materialen aankopen. Onderzoek goed welk materiaal het beste bij jou past.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.