4 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Een kleine ruimte optimaal benutten, dat is het thema van dit artikel. Een kleine woonkamer hoeft namelijk helemaal niet nadelig te zijn.

Gepubliceerd: 06 juni 2018

Er zijn tientallen handige tips en trucs die je toe kunt passen om zoveel mogelijk ruimte te behouden. Met deze tips richt je een kleine woonkamer op ruimtebesparende wijze in.

1. Verwarming

Grote verwarmingspanelen nemen nogal wat ruimte in beslag. In het geval van een kleine ruimte is een radiator met een paneel de meest verstandige keuze. Deze paneelradiator is perfect voor ruimtebesparing en is geschikt is voor iedere ruimte in huis; van de keuken tot de slaapkamer. Omdat de ruimte die verwarmd moet worden minder groot is, is er minder kracht en energie nodig om deze ruimte warm te krijgen. Een slanke plaatradiator met verminderde output is dus een ideale oplossing. Zo heb je op een ruimtebesparende wijze overal een aangename temperatuur. Je kan deze paneelradiator ook gewoon online bestellen bij aanbieders zoals Radiatoraanbiedingen.nl. Hoef je de deur niet uit en komen ze het gewoon gemakkelijk thuis bezorgen.

2. Verlichting

Tafel en vloerlampen kunnen onnodig veel ruimte in beslag nemen. Je hebt in dit geval twee keuzes. Je kan ervoor kiezen om een vloer- of tafellamp te plaatsen als blikvanger van de ruimte - denk hierbij bijvoorbeeld aan een stoere Hollywood spotlight (vloerlamp) of een betonlook tafellamp die bij het thema past. Op deze manier nemen de lampen geen onnodige ruimte in beslag maar hebben ze deze ruimte juist nodig om in het middelpunt van belangstelling te staan. De tweede mogelijkheid is om zoveel mogelijk wand- en plafond lampen te installeren. Met stoere spots kun je de hele ruimte gemakkelijk verlichten zonder ruimte kwijt te raken aan het plaatsen van een vloer- of tafellamp.

3. Meubilair

Een van de handigste tips voor het ruimtebesparend inrichten van een kleine woonkamer is wel het kiezen van het juiste meubilair. Winkels zoals bijvoorbeeld de IKEA bieden tal van oplossingen voor een kleine ruimte. Zo hebben ze bijvoorbeeld een eettafel die je gemakkelijk in kunt klappen tot smalle kast. Wanneer je de tafel vervolgens weer uitklapt kun je er met 3 tot 4 personen aan eten. Of wat dacht je van klapstoeltjes die je gemakkelijk aan de muur kunt hangen wanneer je ze niet gebruikt? Met handige meubelstukken kun je op een unieke en ook nog eens erg trendy wijze ruimte besparen.

4. Opbergruimte

Zeker in een kleine woonkamer is opbergruimte van groot belang. Probeer de opbergruimte multifunctioneel te maken. Zet bijvoorbeeld mooie rieten manden onder de salontafel of in een boekenkast. Je kunt veel items kwijt in deze manden en ze doen je interieur nog ten goede ook. Probeer ook zoveel mogelijk de hoogte in te werken. Die rieten manden kunnen namelijk op de grond, maar ook aan de muur geplaatst worden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.