Je appartement netjes houden

Natuurlijk is het fijn als je appartement er netjes uitziet. Niet alleen voor visite, zoals familie of vrienden, maar ook voor jezelf.

Gepubliceerd: 28 augustus 2017

Een schone en opgeruimde omgeving zorgt dat je je rustiger voelt en minder stress hebt. Helaas is het netjes houden van je appartement lang niet altijd makkelijk. Zeker wanneer je het druk hebt met je werk, is de motivatie soms ver te zoeken. Toch hoeft het netjes houden van je woning echt niet te betekenen dat je elke dag uren bezig bent met de schoonmaak! Wij geven zes handige tips waarmee jouw appartement er altijd netjes uitziet - zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

1. Koop een stoomreiniger

Wil je lekker snel schoonmaken, maar toch grondig? Dan is een stoomreiniger wat voor jou. Zelfs een eenvoudig model stoomreiniger is al heel veelzijdig. Je kunt er niet alleen de vloer mee reinigen, maar ook je sanitair, de keuken en nog veel meer. Een stoomreiniger van Mediamarkt is relatief goedkoop en biedt een snelle en goede oplossing om je huishouden weer netjes te krijgen.

2. Doe regelmatig kleine rondjes

Doe regelmatig kleine schoonmaak-rondjes in huis. Je hoeft niet perse elke week van boven tot beneden alles te poetsen. Plan eens per kwartaal de grote schoonmaak in en zorg dat je tussendoor elke week even opruimt. Zoek de was uit, berg alles weer op waar het hoort en maak de vloer schoon: in no time is je appartement weer netjes.

3. Als de vloer maar leeg is…

Uit onderzoek blijkt dat mensen vooral kijken naar de vloer bij het inschatten van een ruimte. Meubels op pootjes maken daarom een ruimte groter, terwijl lage kasten de ruimte optisch flink verkleinen. Dus… als je de juiste meubels kiest en de vloer zo leeg mogelijk houdt, ziet het er al veel netter en groter uit. We hebben nog meer tips om meer ruimte over te houden in je appartement.

4. Ga voor dozen en manden

Veel spulletjes die in het zicht staan, maken een ruimte rommelig en onoverzichtelijk. Het is dus beter om zoveel mogelijk spullen netjes weg te bergen. In een open kast kun je bijvoorbeeld gaan voor een set mooie manden om je spullen in te doen. Wat leuke decoratieve dozen en manden kunnen zorgen voor een prachtig opgeruimd appartement, waar je verder niets aan hoeft te doen.

5. Schoon sanitair

Mannen letten vooral op dingen als vuile afwas en vieze muren. Vrouwen letten meer op details zoals kruimels op de vloer of kattenharen op de bank. Er is echter één ding dat zowel voor mannen als vrouwen belangrijk is: het sanitair. Zelfs wanneer je je hele kamer perfect schoon hebt gemaakt, wordt dat niet gezien als je een vies toilet hebt. Zorg dus altijd voor schoon sanitair, want daarmee scoor je punten.

6. Ga voor minimalisme

Hoe meer spullen er in huis staan, hoe meer werk je hebt om schoon te maken en op te ruimen. Wil je echt weinig doen, maar wel een mooi interieur? Dan ga je voor de minimalistische woonstijl. Deze stijl is gebaseerd op het hebben van weinig spullen. Sowieso wordt het meeste netjes uit het zicht geborgen in gesloten kasten. De minimalistische woonstijl is strak, eenvoudig en zonder poespas. Je bent dan ook in een handomdraai klaar met schoonmaken!

Een appartement is meestal al veel minder moeilijk schoon te maken dan een woonhuis. Een huis heeft ook nog eens één of meer trappen en meer kamers om op te ruimen en netjes te houden. Het belangrijkst bij het opruimen en netjes houden van een appartement, is het consequent zijn. Als je regelmatig even een rondje doet, blijft alles er goed uitzien. Het kopen van een handig apparaat, zoals een stoomreiniger, kan een flinke stap vooruit zijn. Je hoeft dan niet meer te dweilen en ook lastige plekken als de kookplaat, de oven en het sanitair zijn in een wip schoongemaakt. Zo houd je je appartement netjes en kan zelfs je pietje-precies-schoonmoeder op visite komen zonder dat ze commentaar heeft op jouw appartement!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.