Op zoek naar het beste koffiezetapparaat voor een appartement

We hebben het over de verschillende afwegingen die u dient te maken en geven aan hoe u de beste koffiemachine kunt vinden.

Gepubliceerd: 06 april 2022

Er gaat natuurlijk niks boven zelf een kopje koffie zetten. De koffiebonen vermalen, de intensiteit bepalen en aan de slag gaan met een melkopschuimer om op zoek te gaan naar wat voor u de lekkerste koffie is: heerlijk! Met een goede koffiemachine kunt u zoveel meer dan met een Senseo-machine. Zo'n Senseo-machine heeft echter gebruiksgemak als grootste voordeel en is voor sommige appartementseigenaars dan weer extra interessant.

Verschillende soorten koffiezetapparaten om uit te kiezen

Er zijn uiteenlopende koffiezetapparaten waaruit u kunt kiezen. Als u de voorkeur geeft aan gebruiksgemak komt u al snel uit bij een Dolce Gusto, een Senseo of een Nespresso. Deze apparaten werken met cups of met pads. Ze staan ook heel stijlvol op het keukenblad. Een nadeel is dat een kop koffie van zo'n apparaat over het algemeen duurder is. Een voordeel is dan weer dat de koffie snel en gemakkelijk te zetten is en dat het weinig onderhoud vergt.

Wie de voorkeur geeft aan absolute vrijheid kiest voor een pistonmachine. Het vergt wat tijd en oefening en het heeft ook best wel wat onderhoud nodig, maar met een pistonmachine kunt u de lekkerste cappuccino's en espresso's creëren. U kunt veel invloed uitoefenen op de smaak en dat biedt mogelijkheden.

Een tussenoplossing is een volautomatische koffiemachine. Bij een volautomatische koffiemachine is de smaak instelbaar en geniet je van het aroma van versgemalen koffiebonen. Met een enkele druk op de knop verschijnt er een lekkere koffie, terwijl u per kop koffie ook goedkoper uit bent. Het is wel zo dat een volautomatische koffiemachine wat meer onderhoud vergt dan een Dolce Gusto, een Senseo of een Nespresso.

Een compacte koffiemachine

In Nederland is een eengezinswoning gemiddeld 1,6 keer zo groot als een appartement. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, met kleine woningen en grote appartementen, maar over het algemeen is de beschikbare ruimte in een appartement kleiner. Dan is het niet onlogisch dat appartementseigenaars de voorkeur geven aan een compacte koffiemachine. Dat wil echter niet zeggen dat u per se dient te kiezen voor een Dolce Gusto of een Espresso, ook een volautomatische koffiemachine of een pistonmachine kan namelijk heel compact zijn vormgegeven. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden. Ga dus vooraf de afmetingen na.

Tip: als u vaak zwarte koffie drinkt, kunt u ook kiezen voor een koffiemachine zonder een melktank en melkopschuimer. Koop eventueel een aparte melkopschuimer die u tussentijds kunt opbergen. Zo blijft uw koffiemachine compact en kunt u toch altijd genieten van het perfecte melkschuim. Ontdek nu wat de beste melkopschuimer voor uw appartement is.

Een stille koffiemachine

In een appartement is de slaapkamer nooit veraf. Als u koffie wil kunnen zetten terwijl de kinderen nog slapen, kunt u maar beter rekening houden met het geluidsniveau. We spreken van een stille koffiemachine als het geluidsniveau lager ligt dan 66 dB. Sommige fabrikanten geven aan hoe stil of luid hun koffiemachine is. Houd daar rekening mee.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.