Welke soorten garagedeuren zijn er?

Ze zijn er in vele vormen: garagedeuren. De meest bekende is de kanteldeur, maar de sectionaaldeur wordt tegenwoordig steeds populairder.

Gepubliceerd: 24 januari 2018
Een garage biedt je meer ruimte en meer opbergmogelijkheden. Ideaal dus om  de auto, fietsen en andere spullen veilig uit het zicht te hebben. Een garage is daarnaast een waardevermeerdering van je huis. De keuze voor een type garagedeur volgt nadat de garage is uitgezocht. Ook wanneer je al een garage hebt, kun je je garagedeur vervangen. Nieuwe garagedeuren zijn vaak veilig en inbraakbestendig.

Stalen garage

Een stalen garage kent vele mogelijkheden. Dit komt doordat dit garage systeem gemakkelijk in elkaar te zetten is. Zo is de garage zelfs te demonteren. Wanneer je verhuist, kun je de garage dus zelfs meenemen! Daarnaast heeft staal vele voordelen. Zo is het duurzaam en onderhoudsarm. Bovendien zijn er veel standaard stalen garages beschikbaar.

Stenen garage

Bij een stenen garage wordt de buitenkant van de garage van traditioneel metselwerk vervaardigd. De binnenkant van de garage wordt vaak gevormd door een houten skelet. Bij een stenen garage heeft de vloer van de garage een betonnen fundering. Bij een stenen garage zijn het dak, de buitenwanden en de bodem van gewapend beton gemaakt. De achterwand van de stenen garage dient van ventilatieroosters voorzien te zijn.

Houten garage

Je kunt ook kiezen voor een houten garage. Een garage van hout is een stuk eenvoudiger te realiseren dan een betonnen garage. Daarnaast zorgt het regelen van een omgevingsvergunning hierbij voor minder rompslomp. Voor het bouwen van een houten garage kun je diverse bouwpakketten kopen. Deze bouwpakketten zijn vaak eenvoudig en snel te plaatsen.

Garagedeur

Maar welke garagedeur kies je? Grofweg zijn er drie verschillende garagedeuren: de sectionaldeur, de kanteldeur en de roldeur. Een kanteldeuren kan diverse kantelbewegingen maken. Deze garagedeur bestaat uit twee delen. Eén met scharnieren en één over de breedte die naar binnenklapt. Een roldeur is doorgaans gemaakt van een oprolbare staalplaat. Het rolmechanisme bestaat uit een stalen trommel waarin veren verwerkt worden die de deur in elke gewenste stand kunnen openen. De sectionaaldeur rolt in delen (secties) omhoog. De panelen schuiven bij dit type deur voor de garage hierbij vlak langs het plafond, waardoor de deur weinig ruimte van je garage inneemt. De meeste moderne deuren voor de garage kun je elektrisch bedienen. Ook geïntegreerde verlichting is bij garage handig. Kies altijd voor een systeem met uitschakelfunctie. Zodra er een obstakel wordt geraakt, stopt de beweging en gaat de deur weer een stukje terug.
VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.