Gerelateerde suggesties:

Appartement met dakterras onderhouden

15 september 2016
Wil je graag wat buitenruimte, dan hoef je helemaal niet direct op zoek naar een huis met tuin.
LEES VERDER

Een appartement is namelijk een prima alternatief voor mensen die wel wat buitenruimte willen, maar niet al te veel tijd kwijt willen zijn in een tuin. Want hoe heerlijk is het wel niet om lekker in de zomer op je balkon of dakterras van de zon te kunnen genieten? Het voordeel van een dakterras boven een balkon is dat het vaak gaat om een grotere oppervlakte en er meer zon is omdat er geen andere balkons boven zijn geplaatst. Omdat dakterrassen zich vaak tussen andere bebouwing in bevinden, is er bovendien meestal ook meer privacy. Ondanks dat het veel minder werk is dan een tuin, heeft ook een dakterras onderhoud nodig.

Benodigd onderhoud van een dakterras

Dakterrassen kunnen worden aangelegd op platte daken, maar laat dit nu ook net het type dak zijn dat veel kwetsbaarder is dan een dak met dakpannen! Platte daken zijn immers blootgesteld aan weersinvloeden zoals zon, regen en sneeuw. Daarnaast kan op een plat dak vocht blijven staan en blijven takken, bladeren en ander vuil sneller liggen. Aan het behoud van het dak en dakterras kun je zelf in ieder geval bijdragen door deze regelmatig te verwijderen, en de goten schoon te maken zodat het water goed weg kan. Wil je zeker weten dat je dak en dakterras in goede conditie blijven, dan is het aan te raden eenmaal per jaar een specialist op het gebied van dakwerken alles te laten inspecteren. Deze kan bijvoorbeeld zien of er geen beschadigingen aan de dakbedekking zijn die lekkage kunnen veroorzaken, de waterafvoer voldoende is en het dak ontmossen.

Wil je toch meer buitenruimte?

Mocht je toch wat meer buitenruimte dan alleen een balkon of dakterras willen hebben, dan is het soms mogelijk een dakterras te vergroten. Mag dit echter niet van de gemeente, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een ander leuk huis! Heb je veel grote, zware meubels of apparaten zoals een wasmachine in je appartement staan, dan is het aan te raden een verhuislift te huren.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.