Onderhoud van een appartement: wie is verantwoordelijk?

Als je een appartement huurt kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er iets mis gaat. Zo kan er bijvoorbeeld een lekkage ontstaan.

Gepubliceerd: 04 juli 2019

Maar het kan ook zo zijn dat er iets mis is met de elektra. Wanneer hier schades ontstaan is het goed om het hier met de huisbaas over te hebben. De kans dat de huisbaas hier voor betaald, of moet betalen, is namelijk zeker aanwezig.

Appartementen problemen

Heb jij een nieuw appartement bemachtigd? Van harte gefeliciteerd. Je hebt je eigen plekje en je kan weer een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen. Het kan uiteraard wel zijn dat je problemen hebt in het nieuwe appartement. Zo kan het zijn dat de elektra niet goed werkt. Of dat je een hele slechte verhouding hebt met de buren. Dit zijn dingen waar je vooraf geen rekening mee kan houden, maar jammer genoeg zijn dit wel dingen die gebeuren. Nu is de vraag wie er opdraait voor de eventuele kosten. Wanneer er bijvoorbeeld een loodgieter langs komt is het belangrijk dat hij of zij betaald kan worden. Over het algemeen zou de huurbaas moeten opdraaien voor deze kosten. Het is en blijft natuurlijk wel zijn of haar appartement. Alleen wanneer er anders vermeld zou staan in het contract kan hiervan afgeweken worden. In veel contracten staat duidelijk vermeld wie waar verantwoordelijk voor is. In het geval dat dit in je contract staat zou het goed kunnen dat je deze kosten zelf zou moeten vergoeden. Wanneer je niet te lang met problemen wilt zitten en woon je in of rondom Amsterdam? Dan wil je niet te lang wachten en zal een loodgieter voor spoedreparaties in Amsterdam de uitkomst bieden.

Amsterdam prijzen appartementen

De prijzen van appartementen in Amsterdam zijn tegenwoordig vrij hoog. Dit komt door de huizenprijzen die op het moment in het algemeen erg hoog liggen. Iedereen wilt zijn of haar plekje bemachtigen in de hoofdstad. Er zijn tegenwoordig ook veel mensen die in Amsterdam werken of op school zitten. Om deze reden gaan er veel mensen in steden en of kleine plaatsen rondom Amsterdam wonen omdat de prijzen hier over het algemeen een stuk lager liggen. Ook heb je in verhouding meer waar voor je geld. Zo heb je in plekken rondom Amsterdam, denk bijvoorbeeld aan Haarlem en Hoofddorp, vaak een grotere kamer voor hetzelfde bedrag. Deze eerder genoemde plekken liggen vaak op een afstand van slechts 30 minuten van Amsterdam.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.