Overstappen naar led noodverlichting

Bedrijven zijn vanaf 1 juli 2019 verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd van vijf jaar of minder hebben. Daarnaast kun je flink besparen door gebruik te maken van led-armaturen.

Geplaatst door: Famostar Noodverlichting

Energieakkoord: hoezit dat?

Eind 2013 tekenden meer dan 40 organisaties, in samenwerking met de overheid het Energieakkoord. Het Energieakkoord is een overkoepelde naam voor een groot pakket aan erkende energiebesparende maatregelen. Helaas werden de doelstellingen niet gehaald en zijn de eisen per 1 juli 2019 aangescherpt. Bedrijven en instellingen zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen, die een terugverdientijd van vijf jaar of minder hebben. Dit wordt ook gehandhaafd. Het betekent niet dat er verwacht wordt dat alle maatregelen op dit moment al genomen zijn. Ieder bedrijf is verplicht te melden welke maatregelen zij nog gaan nemen in de nabije toekomst. Alle mogelijke maatregelen staan beschreven in zogenaamde ‘Erkende Maatregelen Lijsten’ van alle verschillende branches.

Een bedrijf kan hierbij kiezen uit drie opties:

  • Alle maatregelen uit de lijst doorvoeren;
  • Alleen die maatregelen doorvoeren die zich binnen vijf jaar terugverdienen (dan beoordeelt de overheid vervolgens of in voldoende mate aan de verplichtingen voldaan wordt);
  • Slechts een deel van de maatregelen doorvoeren (dan moet voor elke maatregel die niet doorgevoerd wordt een alternatieve maatregel genomen worden).

Een gefaseerde implementatie van de verschillende maatregelen kan al snel voldoende zijn.

De gevolgen voor noodverlichting

Een maatregel die bij alle branches wordt genoemd, is het vervangen van tl-vluchtrouteaanduiding door moderne types met ledverlichting. Logisch, want hier kan makkelijk en snel energie en geld mee bespaard worden! Het vervangen van de tl-armaturen mag op een natuurlijk moment plaatsvinden, bijvoorbeeld op het moment dat de tl of de accu vervangen moet worden.

Op www.famostar.nl/besparen vind je onze TCO tool. Hiermee kunt u zelf berekenen hoeveel u bespaart met de overstap naar led-verlichting. Wilt u meer informatie dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@famostar.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door
Famostar Noodverlichting

Famostar Noodverlichting

Postbus 43, 6880 AA  VELP

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Famostar Noodverlichting
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.