De Dakdokters geven de stad haar schone longen terug

“De Amsterdamse daken zijn ziek.” Dat hebben De Dakdokters geconstateerd. “Het zijn de verteerde rokerslongen van de stad.”

Gepubliceerd: 31 juli 2009

De Dakdokters gaan Amsterdam haar gezonde longen teruggeven. Voor 2015 willen zij een derde van de Amsterdamse platte daken groen hebben gemaakt. De gemeente wil het, de inwoners van Amsterdam willen het ook en De Dakdokters vormen de schakel!

De Dakdokters nodigen u graag uit op het groene dakterras van Dakdokter Matthijs Bourdrez. Hier kunt u onder het genot van een lekkere cappuccino bekijken wat er allemaal mogelijk is op een dak, van moestuin tot dakterras, van gazon tot hot tub. 

'De stad heeft ademhalingsproblemen, de longen worden nauwelijks gebruikt, terwijl er zoveel mogelijkheden zijn. Waarom heeft Allen & Overy, het bekende advocatenkantoor in Oud-Zuid, nog geen groen dakterras waar ze hun collega's uit New York kunnen ontvangen? Waarom heeft elke basisschool nog geen groen op het dak liggen? Waarom loopt Amsterdam nu al twee jaar achter op Rotterdam en waarom is er geen eenduidig beleid in Amsterdam omtrent groene daken?'. Voor De Dakdokters zijn dit onbegrijpelijke zaken.

De voordelen van groene daken zijn inmiddels algemeen erkend. Op grote schaal zal de druk op het rioolstelsel worden verlaagd doordat groene daken het water langer vasthouden. Fijnstof en andere giftige stoffen worden door groene daken uit de lucht gefilterd. Groene daken zorgen voor een toename van de biodiversiteit in de stad. Op kleine schaal hebben groene daken vele voordelen voor de gebruiker. De levensduur van het dak wordt verdubbeld, hetgeen leidt tot een flinke kostenbesparing. De isolatiewaarde van het dak wordt verbeterd met een lagere energierekening als resultaat. Een groen dak dempt de geluiden van de drukke stad. Daarnaast is een groen dak natuurlijk prettig om naar te kijken, voor de bewoner zelf, maar ook voor de omwonenden.

De voordelen zijn evident, maar de subsidie, die de gemeente sinds kort verstrekt, blijft onaangeroerd. De inwoners van Amsterdam willen wel maar zien op tegen alle bureaucratische rompslomp zoals vergunningen, constructieberekeningen, subsidieaanvragen of het zoeken naar een geschikte groenleverancier. De Dakdokters gaan de inwoners van Amsterdam een beeld tonen van alle groen-mogelijkheden om de keuze voor groen te vergemakkelijken. Op die manier werken we samen toe naar groen op hoog niveau.

De Dakdokters is een initiatief van Daan de Leeuw en ir. Matthijs Bourdrez. Na vijf jaar ervaring op de daken als dakterrasbouwers richten zij zich nu op het groen maken van de Amsterdamse bovenwereld.

Meer informatie: www.dakdokters.nl

Publicatiedatum: 29 juli 2009.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.