Metaglas ontwikkelt glasconstructies voor beste woningbouwproject New Babylon

De 100 meter hoge woontoren van New Babylon in Den Haag heeft de Cobouw Award voor beste bouwproject in de categorie woningbouw gewonnen.

Gepubliceerd: 12 december 2011

De jury roemt het lef dat getoond is bij de herontwikkeling van dit project. Speciaal voor New Babylon ontwikkelde Metaglas nieuwe volglazen balustrades en bijzonder grote schuifwanden.

Het project New Babylon naast Den Haag Centraal Station bestaat uit twee woontorens van 100 en 140 meter hoog, een parkeergarage, een aantal nieuwe kantoren en een winkelcentrum. Het bestaande complex van 40.000 m2 is gerenoveerd en daarnaast is nog eens 90.000 m2 nieuwbouw toegevoegd.

De Cobouw Award voor beste woningbouwproject ging vol lof van de jury naar New Babylon. De jury roemt het feit dat wordt aangedurfd om een bestaand gebouwencomplex dat 'duidelijk aan het einde van zijn levensduur was' te herontwikkelen en dat te doen op een manier die omschreven kan worden als niet de makkelijkste. Zowel ontwikkelaar, architect als bouwer hebben hierbij lef getoond.

Metaglas heeft speciaal voor New Babylon nieuwe volglazen schuifwanden en balustrades ontwikkeld. Het nieuwe schuifsysteem van de volglazen schuifwanden is geschikt voor 12 mm dik glas. Hierdoor zijn bijzonder grote schuivenden glaspanelen mogelijk. De volglazen schuifwanden zijn profielloos, waardoor de transparantie onbeperkt is. Ook de
nieuwe balustrades zijn volledig transparant. Het glas wordt in een verzonken profiel geplaatst, zodat staanders overbodig zijn. De producten vallen nauwelijks op, terwijl ze toch voor een fraai accent in het ontwerp zorgen. Alle Total Glas producten worden per project volledig op maat gemaakt.

Meer informatie: www.metaglas.nl.

Publicatiedatum: 12 december 2011

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.