Appartement groter laten lijken: 5 tips

Wonen in een klein appartement heeft zo zijn voordelen. Zo is het er altijd gezellig vertoeven en heeft u minder poetswerk.

Gepubliceerd: 19 oktober 2022

Maar misschien vindt u het moeilijk om uw kleine appartement in te richten en wilt u het groter laten lijken. In dat geval is het interessant om onze interieurtips door te nemen!

Tip 1: Maak slim gebruik van licht

Licht is een goed hulpmiddel om uw appartement groter te laten lijken. Uiteraard is natuurlijk licht essentieel. Maar maak ook voldoende gebruik van artificiële verlichting. Kies bijvoorbeeld voor led inbouwspots als hoofdverlichting en voeg wat extra tafel- en vloerlampen toe. Voorzie tevens verlichting op iedere plek van uw appartement. Plaats dus inbouwspots in de keuken én de badkamer, woonkamer en slaapkamer. Zorg daarnaast voor tegenlicht om de illusie te wekken van diepte. Daarvoor kunt u strips achter banken, spiegels en televisies bevestigen.

Tip 2: Zorg voor afscheidingen

Als u uw appartement er groter wil laten uitzien, is het een goed idee om voor afscheidingen te zorgen. Dit doet u door gebruik te maken van meubels, planten of kamerschermen. Een mix van alles mag natuurlijk ook!

Tip 3: Voeg lichte kleuren toe aan uw interieur

Donkere kleuren absorberen licht waardoor ze een ruimte kleiner laten lijken. Als u uw appartement er groter wilt laten uitzien, kiest u dus het best voor lichte kleuren. Vooral voor de muren en vloer, want deze reflecteren het meeste zonlicht. Gebruik ook niet meer dan drie kleuren. Anders wordt het te druk. Wilt u toch een donkere kleur toevoegen aan uw interieur? Gebruik deze dan slechts op één muur.

Tip 4: Koop multifunctionele meubels

Door multifunctionele meubels te gebruiken, bespaart u heel wat ruimte. Bovendien is het op die manier eenvoudiger om uw appartement netjes te houden. Er zijn heel wat multifunctionele meubels verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een zitbank die ook als bed functioneert.

Tip 5: Zorg voor contrast

In kleine appartementen ontbreekt vaak diepte. Door te zorgen voor contrast, kunt u toch het gevoel van diepte creëren. Dit doet u door vloerkleden toe te voegen in heel andere structuren en kleuren dan de ondergrond.

Haal het beste uit uw appartement

Ook als u weinig ruimte vrij heeft, kunt u uw appartement stijlvol inrichten. Indien u zorgt voor voldoende verlichting, lichte kleuren gebruikt, afscheidingen maakt en lagen aanbrengt, kunt u het zelfs groter laten lijken. Aan de hand van enkele eenvoudige interieurtips haalt u dus het beste uit uw kleine appartement!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.