Duurzame rijplaten (her)bouw

Gebruik duurzame rijplaten tijdens (her)bouw van uw appartementencomplex. Ontdek hieronder waarom.

Gepubliceerd: 23 september 2021

Beheer, klein en groot onderhoud van de gemeenschappelijke delen van een appartementencomplex vallen onder de verantwoordelijkheid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Denk aan onderhoud aan de gevels of het dak. Bij groot onderhoud of zelfs (her)bouw van de gemeenschappelijke delen, is het handig om bouw rijplaten te gebruiken. Dergelijke platen zorgen ervoor dat zwaar (bouw)verkeer hierop kan staan of hierover kan rijden, zonder dat de ondergrond beschadigt raakt. In dit artikel vind je meer informatie over het huren van duurzame rijplaten.

Wat maakt een rijplaat duurzaam?

Een VvE heeft vaak een reservefonds voor verduurzaming. Dat is zeker van belang nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Onder verduurzaming verstaan we meestal aanpassingen aan appartementencomplexen die het appartement duurzamer maken. Zoals de isolatie en het gebruik van duurzame energie. Maar gebruik van duurzame materialen horen daar ook zeker bij. Ferex rijplaten heeft om die reden rijplaten geïntroduceerd die gemaakt zijn van een duurzaam materiaal. Deze rijplaten bouw zijn namelijk gemaakt van composiet, een lichtgewicht kunststof. Composiet heeft vele voordelen.

De voordelen van composiet

Composiet is een ontzettend sterk materiaal met groot drijvend vermogen. De draagkracht is groot. Op een composiet rijplaat kan zwaar verkeer tot wel 400 ton/m2 staan. En dankzij dat drijvende vermogen, zal de ondergrond niet beschadigd raken. Flora en fauna blijft behouden. Ook nabewerking van de bodem is na het verwijderen van de rijplaten niet nodig. Dat is prettig voor het milieu, maar óók voor de financiën van de VvE. Het laatste voordeel van composiet is dat het materiaal een lange levensduur heeft, maar liefst 15 jaar. Daarna is het materiaal recyclebaar en zal het niet op onze afvalberg verdwijnen.

Ook voor een feestje

De sterke en lichte bouw rijplaten zijn perfect voor de (her)bouw of andere werkzaamheden aan het appartementencomplex. Maar wist je al dat ze ook ideaal zijn voor evenementen? De rijplaten vormen de ideale ondergrond voor een feestje. Zeker omdat de rijplaten met een liplas aan elkaar verbonden zijn en daarmee struikelgevaar wordt voorkomen. Het organiseren van een feestje met alle appartementeneigenaren behoort zeker niet tot de standaard taken van de VvE. Maar mocht er een ‘buurtfeest’ zijn, heb je direct een duurzame oplossing in handen met deze rijplaten.

Rijplaten huren

Verhuur van composiet rijplaten is mogelijk door heel Nederland. Het bedrijf kan u ook helpen met de transport en installatie ervan. Zo bent u als VvE compleet ontzorgd en kunnen de professionals bij aankomst direct aan de slag met het onderhoud.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.