Loungen op je dakterras: 4 tips!

De dagen worden langer en het zonnetje laat zich steeds vaker zien.

Gepubliceerd: 14 juni 2018

Niets zo fijn als ‘s middags en ‘s avonds genieten van het buitenleven - en daar heb je helemaal geen tuin voor nodig! Ook jouw balkon of dakterras kan perfect dienst doen als jouw eigen stukje buitenleven. Een plek om gezellig te borrelen met vrienden, even met het gezin te genieten van de frisse lucht of gewoon even onderuit te zakken met een goed boek. Met deze tips maak jij jouw dakterras klaar voor het buitenleven!

1. Maak een zithoek

Waarschijnlijk het belangrijkste is wel de zithoek. Of je nu een schattig frans bistro setje op je dakterras zet, of een comfortabele tuinset of loungebank: genieten begint met een zithoek. Hoe jij jouw zithoek inricht is natuurlijk helemaal afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt en het uiteindelijke doel. Geniet je liever alleen van een goed boek dan kun je het beste voor een lekkere loungestoel kiezen. Geniet je samen met familie en vrienden, dan is een zithoek met fijne kussens op maat de perfecte aanvulling voor jouw dakterras. Heb je even wat minder budget tot je beschikking? Struin dan (online) marktplaatsen af om de perfecte zithoek samen te stellen.

2. Maak het comfortabel

Welk doel je ook hebt, comfort is natuurlijk erg belangrijk. Uren stilzitten op een harde stoel wordt op een gegeven moment onaangenaam. Denk dan ook na over verschillende manieren om het wat comfortabeler te maken. Laat bijvoorbeeld speciale loungekussen op maat maken en plaats wat fleece dekens buiten voor wanneer de temperaturen wat dalen. Ook sierkussens kunnen net dat beetje extra comfort leveren.

3. Bloemen en planten

Nu heb je misschien geen ruime achtertuin tot je beschikking, maar dit betekent niet dat je de natuur niet dichterbij kunt halen. Door gebruik te maken van bloembakken, tuin potten of leuke hangpotten haal jij de natuur zo naar je dakterras. Dat beetje natuur maakt het direct een aangename plek om lekker van het buitenleven te genieten.

4. Net als in de woning, gebruik je ook buiten de woning decoratieve items om sfeer te creëren. Van sfeerverlichting tot kaarsen en schilderijen - het mag allemaal! Maak jouw dakterras een sfeervolle, gezellige plek door het fijn in te richten. Hang bijvoorbeeld een mooi buitencanvas aan de muur, of een mooie buitenklok. Maak het compleet met sfeerverlichting, kaarsen, kussens en fijne fleece dekens en geniet iedere avond van het buitenleven!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.