Nieuwe woning? Vergeet deze belangrijke zaken dan niet!

Je hebt net de sleutel van jouw nieuwe huisje gekregen. Dan wil je waarschijnlijk meteen verven en inrichten, zodat het echt jouw thuis wordt.

Gepubliceerd: 17 december 2016

Toch zijn er andere zaken waar eerst aan gedacht moet worden. Zo hoef je achteraf geen grote wijzigingen meer uit te voeren en kun je gewoon genieten van jouw nieuwe woning.

Een donker huis

Waarschijnlijk wil je geen donker huis. Daarom is het goed om te beginnen met een lichtplan maken. Op de belangrijkste plekken in huis plaats je lampen (in de woonkamer, boven de eettafel etc.). Ook in donkere hoekjes of donkere plekken, kun je licht plaatsen. Door te kiezen voor dimmers, kun je ook de hoeveelheid licht eenvoudig reguleren.

Stopcontacten in overvloed?

Nadat je een lichtplan hebt gemaakt, kun je gaan kijken naar de stopcontacten die nodig zijn. Hierbij kun je er beter teveel hebben, dan te weinig. Het is heel vervelend om in een later stadia nog stopcontacten bij te moeten plaatsen. De bereikbaarheid van de contacten is ook belangrijk, omdat je immers niets hebt aan een verstopt stopcontact. Vooral in de keuken is het belangrijk om te zorgen voor genoeg stopcontacten. Hier gebruik je immers veel apparatuur.

Veel apparaten, weinig elektrische groepen!?

Het kopen van groepenkasten is een lastige zaak. Heb je niet genoeg groepen, dan wordt het gebruiken van jouw apparaten een hele moeilijke puzzel. Je kunt er dan immers maar één tegelijk aanzetten. Bijvoorbeeld voordat de stroom wegvalt. Om te weten hoeveel stroomgroepen je nodig hebt, kun je gebruik maken van deze tips:

- Ieder apparaat dat meer dan 2000W gebruikt, krijgt een eigen groep;
- De stopcontacten moeten verdeeld worden over de groepen, afhankelijk van de grootte van het huis en de apparaten die gebruikt worden;
- Kookplaten hebben vaak een speciale groep nodig, dit staat in de handleiding hiervan;
- Denk aan hoeveel apparaten je tegelijk aan wilt kunnen zetten in één groep. Het maximale verbruik is 3500W;
- Maak eerst een plan met daarin een overzicht van hoeveel stroom er precies waar nodig is.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.