Arnhem groen dak rijker

Natuurlijke regenwateropslag

Gepubliceerd: 08 maart 2012

Bij de realisatie van een nieuwbouwcomplex van 21 appartementen met zorgvoorziening aan de Weerdjesstraat koos Woningcorporatie Portaal voor een groen dak. Het dak, ter grootte van 380 vierkante meter, werd voorzien van 1.310 Mobiroofcassettes met kant en klare sedumbeplanting. Projectleider Ruud Kortland van Portaal: 'We hebben bewust gekozen voor een sedumdak omdat hierdoor de piekbelasting van de afvoer van het hemelwater op het gemeenteriool wordt afgevlakt. Door deze maatregel was het niet nodig om het hemelwater in de bodem te infiltreren. Daarnaast wil Portaal meer groen aanplanten in het centrum van Arnhem. Het aanbrengen van een sedumdak op deze locatie past naadloos in deze filosofie. Volgens planning wordt het complex in de tweede helft van maart 2012 opgeleverd.'

Mobiroof
Welling Bouw uit Didam besteedde de aanleg van het groene dak uit aan Mobiroofdealer Gé Leurs Hoveniers. Gé Leurs: 'De waterbuffercapaciteit van de vernieuwde voorbegroeide Mobiroofcassettes is maar liefst twintig liter per vierkante meter, meer dan veel andere gebruikte extensieve dakgroenoplossingen. Volledig verzadigd zorgen de sedumcassettes voor een maximale dakbelasting van slechts 58 kilogram per vierkante meter. Wij gaan er tevens vanuit dat de energiekosten voor verwarming en koeling van het gebouw door het groene dak een stuk lager liggen dan zonder sedumdak. Het leggen van de 1.310 sedumcassettes ging razendsnel doordat het kliksysteem perfect werkt en je dus meteen meters kunt maken.' Aan de buitenranden wordt het groendak afgewerkt met grind. In de cassettes zitten minimaal zes verschillende soorten sedum. Omdat het dak volledig in de zon ligt en sedum dan optimaal groeit en bloeit, wordt het een prachtgezicht voor iedereen die erop kijkt.

Meer informatie over het Mobiroofsysteem is te vinden op www.mobilane.nl

Publicatiedatum: 8 maart 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.